Vin rosu Brunello di Montalcino 2010 0.75L
Brunello di Montalcino este probabil cel mai cunoscut si apreciat vin al Italiei.
Vinul se face din soiul de struguri Sangiovese, in unul din cele mai pitoresti locuri din Europa, la 50km sud de Siena, in Montalcino.
Nu orice vie se califica sa produca Brunello.
Cantitatea maxima admisa pentru recoltare este de 8 tone/hectar si doar 68% din struguri se transforma In must pentru Brunello.
Viile nu trebuie sa fie la altitudini mai mari de 600 m.
Vinul este maturat cel putin doi ani in butoaie de stejar de diferite volume si minim 4 luni in sticla; 6 luni pentru Riserva.
Concentratia minima de alcool trebuie sa fie de 12.5%, insa majoritatea se zbat intre 13.5-14.5%.
Reziduul uscat trebuie sa nu depaseasca 26 g/l, iar aciditatea sa nu fie mai jos de 5 g/l.
Oficial si obligatoriu Brunello este pus la comercializare la 50 de luni dupa anul recoltei.
Versiunea Riserva mai leneveste un an in plus la producator in pivnita.
Vinul Brunello se poate invechi cu succes 30-40 de ani, insa majoritatea producatorilor au sticle cu vin in perfecta stare ce au si pana la 100 de ani vechime.
Informatii vin
- Zona Toscana
- Denumire de origine Montalcino
- An productie 2010
- Soi struguri Sangiovese
-
Profil aromatic
Culoarea este rubinie intensa, care, cu timpul incepe sa prinda nuante din ce in ce mai spre portocaliu, spre granat mai cinstit.
Notele principale gustative sunt calde, ample, tanini sunt usori iar corpul este armonios, bine structurat si intens.
Daca notele de culoare variaza foarte putin, notele de degustare au o amplitudine destul de mare, in functie de producator.
Informatii generale
- Tip Vin
- Culoare Rosu
Dimensiuni si impachetare
- Cantitate neta (kg, l) 0.75
- Greutate 0.75
Producator / Origine
- Tara de origine Italia
- Producator Brunello
Informatii alcool
- Continut in alcool (% vol) 13.5