text.skipToContent text.skipToNavigation

Vin rosu Chateau de Grandmont Beaujolais Villages 2013 0.75L

0.00

(0 review)  scrie un review

Pretul include 19% TVA

Pretul pe litru : 13,33 lei

Momentan acest produs nu este disponibil la comanda online

Disponibilitate: Indisponibil

Cod produs: 523369

Descriere produs
Specificatii
Adauga un review

Caracteristici produs

Acest domeniu de familie se gaseste in catunul Grammont, la est de satul Blace.

Calugarii de la manastirea Grandmont, au cultivat vita de vie din secolul al XII-lea si au trait in manastire pana in 1769, cand ordinul lor religios a fost dizolvat de Ludovic al XV-lea.

Castelul de astazi a fost construit la inceputul secolului al XIX-lea.

Acest cuvee este in memoria calugarilor de la Grandmont, care o data isi cultivau gradini si livezi in Clos.

Beneficiind de numarul maxim de ore de soare, aceste parcele sunt capabile sa produca vinuri de intensitate rara.

Proprietar: Jean Brac de la Perriere Soluri si geologie: orientat spre sud-est, pe soluri nisipoase-argiloase pe calcare fin.

Altitudine: 300 de metri.

Comuna: Blace.

Denumire: Beaujolais-Sate.

Suprafata: 6.5 ha.

Soi de struguri: Gamay negru cu suc alb.

Varsta vitei de vie: Intre 40 si 60 de ani.

Vita de vie este cultivata folosind viticultura durabila, obiectivul fiind de a restabili ecosistemului si bogatia naturala a solului, folosind ingrasamant organic.

Taiere scurta folosind Cordon de Royat si palisare: exista o serie de avantaje care utilizeaza aceasta practica de viticultura:

- Ciorchinii de struguri sunt bine esalonati, si permit penetrarea maxima a soarelui

- O taierea calitativa care duce la randamente scazute

- Permite chiar si maturare, cu o data optima de recoltareIarba plantata intre vita de vie: iarba se afla in competitie cu vita de vie din care rezulta o ajustare naturala a azotului si a apei, controland astfel rata cresterii frunzelor si a randamentele

Recolta: Cules manual, cu o selectie atenta.

Randamentul mediu: 35 hl./ha.

Data recoltarii: 30 august.

Vinificatie: Strugurii sunt desciorchinati inainte de a fi incarcati in cuve din beton, cu temperatura controlata.

Fermentatia alcoolica este initiata dupa un tratament de scufundare la rece de 48 de in gaz inert.

Macerarea semi-carbonica dureaza, in medie, intre 10 si 14 de zile, la o temperatura care fluctueaza intre 25 si 29 grade Celsius.

Doua pompari pe zi sunt efectuate si, la mijlocul fermentatiei, cuvele sufera o zdrobire zilnica.

Strugurii sunt presati usor pentru a evita supra-extractia, cu degustare continuain timpul procesului.

Depozitare in rastele: dupa fermentarea, vinul este racit pana la 18 °C si depozitat pe rastele.

Fermentatia malo-lactica incepe in mod spontan la scurt timp dupa aceea.

Intens, culoare rubinie luminoasa, cu sclipiri de zmeura.

Informatii vin

  • Zona Beaujolais
  • Podgorie Chateau de Grandmont, Jean Brac de la Perrière - Blacé
  • An productie 2013
  • Soi struguri Gamay negru cu suc alb
  • Profil aromatic Buchetului intens este dominat de mure, cirese si coacaze negre, si atunci cand este aerat apare, de asemenea, o dimensiune minerala.
    Pe cerul gurii, vinul este foarte deschis, suculent, rotund si suplu.
    Exista, de asemenea, o mare prospetime si un grup de taninuri fin care apare la sfarsit.
    Un vin dinamic si tentant.
  • Contine sulfiti Da

Informatii generale

  • Tip Vin
  • Culoare Rosu

Dimensiuni si impachetare

  • Cantitate neta (kg, l) 0.75

Producator / Origine

  • Tara de origine Franta
  • Producator Chateau de Grandmont

Informatii alcool

  • Continut in alcool (% vol) 13
Adauga un review
Pentru a adauga un review, te rugam sa te autentifici
Acest site foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii implica acceptarea lor.Afla detalii aici. x