Vin rosu Tuffeau Saumur Champigny 2014 0.75L
Marca isi ia numele de la vechile cariere de tuf pe care pivnita Cave de Saumur este situata.
Tufa este extrasa mai des in subsolul dealurilor limitrofe unui rau, creandu-se astfel galerii sau pivnite de mai multi kilometri.
Blocurile de roca ar putea fi incarcate pe ambarcatiuni.
Moale si luminos, calcarul e situat pe marile plantatii de vita de vie, iar piatra tuf a semnat identitatea culturala a Loirei prin nenumarate castele, manastiri, orase si sate.
Producator: Pivnita des Vignerons de Saumur.
Desciorchinare complet. 10 zile de macerare.
Fermentat in cuve cu temperatura controlata si imbuteliat in beciurile tuf, in cazul in care vinul continua imbatranirea, ferit de lumina si variatii de temperatura.
Imbatranire: Imbatranit timp de cel putin 6 luni, pe drojdii.
Potential de imbatranire: 5 ani.
Soi de struguri: Cabernet Franc (100%).
Varsta vitei de vie: In varsta de 30 de ani (media).
Randament: 50 hectolitri / hectar.
Suprafata viilor: 600 de hectare.
Solul: Viile Saumur acopera peste 800 de hectare de pe malul sudic al raului Loire.
Caracteristica esentiala a acestei zone este solul de calcar argilos: Aceasta piatra moale, alba, cunoscuta sub numele de tuf, folosita pentru a construi castelele de pe Valea Loarei, promoveaza dezvoltarea unei bune radacini a vitei de vie si asigura o moderata rezerva de apa.
O culoare frumoasa de rosu-rubin.
Informatii vin
- Zona Loire
- Podgorie Alliance Loire - Saint Cyr en Bourg
- An productie 2014
- Soi struguri Cabernet Franc (100%)
-
Profil aromatic
Acest vin are o aroma puternica de fructe rosii coapte si condimente.
Este elegant, rotund si bine echilibrat pe cerul gurii, cu taninuri matasoase.
Gust remanent lung de lemn dulce. - Contine sulfiti Da
Informatii generale
- Tip Vin
- Culoare Rosu
Dimensiuni si impachetare
- Cantitate neta (kg, l) 0.75
- Greutate 0.75
Producator / Origine
- Tara de origine Franta
- Producator Saumur Champigny
Utilizare
- Recomandari de servire Cel mai bine servit la 16 °C, ca acompaniament pentru delicatese din carne, preparate din carne rosie (friptura cu ceapa rosie), carne alba (carne de bibilica cu zbarciogi), branzeturi moi.
Informatii alcool
- Continut in alcool (% vol) 12.5