Organizarea plantatiei: Cricova dispune de aproximativ 105 ha de plantatii de Cabernet – Sauvignon, majoritatea in zona de sud a Republicii Moldova (zona Valul lui Traian), dar si in zona centrala (Codru) – 10.5 ha. Solul cernozion tipic, slab humifer si carbonatic.
Metoda de vinificatie: Strugurii sunt culesi manual la maturitate deplina, se sorteaza minutios si apoi sunt supusi procesului de vinificare. Fermentarea mustuielii are loc la temperaturi de 26 - 36 grade C in vinificatoare speciale.
Tipul vinului: vin de calitate selectat, rosu sec.
Note de degustare - voluptos, matasos, bogat in fructe negre, cu nuante de piper si nucusoara, vinul se distinge prin culoare rosie – rubinie, cu reflexii violacee si o delicata nota de grena.
Finetea buchetului cucereste pe termen lung si denota clasa si rafinament. Are o aciditate relativ ridicata, corpulenta medie si un gust final, remanent, relativ lung si condimentat.