Proiectul de Colectare și Reciclare a Uleiului Uzat

Să păstrăm împreună natura curată!

Alătură-te inițiativei noastre de reciclare a uleiului alimentar folosit și hai să contribuim împreună la un viitor sustenabil. Ne-am propus să colectăm 100.000 de litri de ulei până la final de 2021 și avem nevoie și de ajutorul tău. Colectează corect uleiul folosit și adu-l în cel mai apropiat hypermarket Auchan, de unde acesta va fi transportat și reciclat în biodisel de către un reciclator autorizat.

De ce trebuie să reciclăm uleiul alimentar?

Pentru a păstra apa curată!

Uleiul alimentar folosit are efecte devastatoare asupra calităţii mediului înconjurător, unul dintre cele mai nocive efecte fiind cel asupra apei. Studille de specialitate au demonstrat că un singur litru de ulei aruncat la canalizare poluează 1 milion de litri de apă, aceasta reprezentând cantitatea necesară unui adult pentru a supravieţui timp de 14 ani. Odată ajuns în apă, uleiul nu se dizolvă, ci formează o peliculă la suprafaţa apei ce împiedică oxigenul să ajungă la plantele şi vieţuitoarele acvatice.

Pentru a păstra pământul sănătos!

Prin reciclarea uleiului alimentar eviţi consecinţele dăunătoare pe care acesta le are şi asupra solului. Odată aruncat pe sol în grădină, de exemplu, uleiul uzat râncezeşte şi reduce fertilitatea solului, oprind regenerarea acestuia.

Pentru a face economii!

Prin reciclarea corectă a uleiului alimentar uzat eviți costurile de întreținere pe care le presupune înfundarea și corodarea țevilor cauzate de aruncarea uleiului în chiuvetă sau canalizare. În schimb, reciclat în mod corect, uleiul alimentar uzat devine o resursă importantă în fabricarea biocombustibilului, 1 singur litru de ulei folosit generând 900 de mililitri de biodiesel.

Împreună cu partenerii noștri AQUA Carpatica și Fairy te încurajăm să ne urmezi în această acțiune de protejare a mediului înconjurător și ne propunem cu peste 130.000 de clienți implicați în proiect să colectăm împreună 220.000 de litri până la finalul anului 2021. Iată unde suntem azi!