Solidaritate

Unitățile de Suport Medical

Pe 2 aprilie 2020, în contextul pandemiei de Coronavirus din România, Auchan și Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice.
Datorită voluntarilor care au sprijinit proiectul am reușit să finalizăm într-un timp record cele două Unități de Suport Medical.
Prima Unitate de Suport Medical – finalizată în doar 19 zile și predată autorităților române în prezența Președintelui României, a Primului Ministru, Ministrului Sănătății și altor persoane marcante din România.
A doua Unitate de Suport Medical – finalizată și predată autorităților române în doar 14 zile.

Cele două Unități de Suport sunt destinate primirii, trierii, cazării și tratării preliminare a pacienților confirmați cu SARS COV-19.
Încă de la începutul lunii Septembrie 2020 Unitatea de Suport Medical Bucureștii Noi este folosită de mii de pacienți.

ÎMPREUNĂ AJUTĂM SPITALELE, ÎMPREUNĂ AJUTĂM ROMÂNIA

Solidari și responsabili față de societate!
În luna august 2020, în prag de începerea școlii, cu ajutorul Fundației Prețuiește Viața, am donat rechizite și produse de uz casnic către mai bine de 100 de copii defavorizați din București, Dâmbovița, Ilfov și Prahova. Fiecare început de an școlar trebuie să fie un motiv de bucurie pentru toți elevii. Alături de Asociația „Andreea Răducan” am reușit să aducem bucurie în casa a 50 de familii cu o condiție precară din Bârlad, oferindu-le rechizite pentru copii pentru noul an școlar din 2020.
Deschide catalogul
Campania de solidaritate „Castorul Titi”
Castorul Titi este pus pe fapte bune! Campania de CSR răspunde direcției noastre strategice de a fi un comerciant responsabil. La sfârșitul lunii septembrie 2020, Auchan alături de Fundația FARA au pus bazele unei campanii cu scopul de a oferi suport educațional, familial și social copiilor proveniți din medii vulnerabile și familiilor acestora. Auchan România donează o parte din veniturile încasate din vânzarea jucăriilor, în beneficiul unor copii din medii defavorizate.
Fundația Auchan pentru Tineri - Fundația Polisano
Premiul pentru cel mai bun proiect de responsabilitate socială al comunității de business franco-română fost oferit în data de 20 septembrie 2019, în cadrul Galei CCIFER, eveniment de tradiție al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceze în România, ajuns la a 13-a ediție. Cu acest prilej, CCIFER celebrează anual reușitele membrilor și partenerilor. „Caravana inimi sănătoase” – proiectul câștigător al secțiunii responsabilitate socială – a fost derulat în perioada octombrie 2018 – mai 2019 de fundația Polisano din Sibiu, în baza unei finanțări din partea fundației franceze Auchan pentru Tineri. În cadrul acestei caravane, peste 1.700 de copii din satele de pe Valea Hârtibaciului, județul Sibiu, au fost consultați la inimă, iar cei detectați cu probleme se află sub supraveghere medicală și beneficiază de tratament. Sprijinului financiar oferit de Fundația Auchan pentru Tineri, i s-a adăugat implicarea, în calitate de voluntari, a colegilor noștri din magazinul Auchan din Cluj.
România Neîmblânzită
Filmul documentar „România neîmblânzită” este nucleul unui proiect amplu și inedit de responsabilitate socială inițiat de Auchan Retail România. Producția unică dezvăluie frumusețea sălbatică a României, frumusețea nealterată, neprelucrată, magică, dar fragilă, în același timp. Cu ocazia centenarului Marii Uniri, filmul reprezintă un dar oferit românilor din partea Auchan.
			Descoperă mai multe

Rezumat:

Adânc în inima Europei sălășluiește o neașteptată sălbăticie, casă a unei incredibile varietăți de ecosisteme. Lanțuri muntoase vaste, păduri străvechi și întinderi mari de apă constituie habitate pentru multe specii iconice ale continentului.
De la versanții împăduriți ai Carpaților (unde urșii, lupii și râșii cutreieră liberi și creaturi curioase sapă tunele pe sub pământ), până la apele învolburate de vânt ale Deltei Dunării (unde pelicanii se înalță la cer și șerpii înoată pe sub ape).

Acestea sunt locurile unde sezoanele dictează destine.

Te invităm să ni te alături într-o călătorie de cunoaștere a unui an din prețioasa și diversa faună și floră a României. Descoperă cum fac față animalele iernilor aspre, până la înmugurirea primelor luni de primăvară; cum trec prin pericole și devin părinți ca să ajungă la mult așteptata vară; înainte să vină cursa toamnei și să urmeze din nou ciclul naturii…

Bun venit în România neîmblânzită – romanianeimblanzita.ro

Lansare: 13 aprilie 2018
Gen: Documentar
Studio: Casa de producție britanică Off the Fence, cu sprijinul Auchan Retail România, a ONG-ului de mediu TENT și a companiei de distribuție de film Transilvania Film.
Voce: Victor Rebengiuc / Mark Strong
Regie: Thomas Barton-Humphreys
Scenariu: Thomas Barton-Humphreys, Alex Păun
Concepție: Alex Păun
Producători executivi: Ellen Windemuth, Ionuț Ardeleanu, Paul Lister
Producător: Allison Bean
Imagine: John Waters
Montaj: Dan Schwalm
Traducere în limba română: Marius Chivu
Muzică: Nainita Desai

AUCHAN RETAIL ROMÂNIA

le mulţumeşte partenerilor filmului

ROMÂNIA NEÎMBLÂNZITĂ

Parteneri Romania Neimblanzita