TURUL ROMÂNIEI LA CICLISM 2023

18 Octombrie - 22 Octombrie

Despre Turul României

Supranumit și Mica Buclă, Turul României este una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei, un eveniment de referință pentru sportul românesc și una dintre competițiile autohtone cu cea mai îndelungată tradiție. Turul României este organizat de Federația Română de Ciclism alături de Agenția Națională pentru Sport și Auchan România, în calitate de partener principal încă din 2019, ca parte a unei colaborări de lungă durată demarată cu Federația Română de Ciclism.

Prin acest parteneriat, ne implicăm activ în dezvoltarea sportului în România, continuând astfel programele de responsabilitate dedicate societății românești.

„Este o onoare pentru noi să fim alături de Federația Română de Ciclism, deja de 5 ani, și suntem deosebit de încântați că împreună am reușit să creștem Turul României la nivelul de astăzi – o competiție cu notorietate națională, cu expunere internațională, cu finanțare, cu o echipă în continuă dezvoltare, cu parteneriate cu autoritățile locale și centrale. Ne bucurăm, de asemenea, că prin intermediul acestei competiții reușim să aducem în atenția cetățenilor importanța unui stil de viață sănătos și a unei alimentații sănătoase. Mulțumim Federației pentru excelenta colaborare și vă asigurăm pe această cale că rămânem la fel de determinați să susținem eforturile echipei și performanța remarcabilă a sportivilor români, dezvoltând în continuare această competiție pentru a deveni un eveniment de referință pe harta ciclismului mondial. În egală măsură, mulțumim partenerilor noștri furnizori și colegilor noștri din toate magazinele și din serviciile suport care contribuie la succesul acestui tur”.

Ediția din acest an

Turul României 2023 se va desfășura anul acesta în perioada 18-22 octombrie. Competiția se desfășoară pe un traseu de peste 900 km ce va porni din Suceava și va traversa orașele Piatra Neamț, Focșani, Tulcea și Călărași. Marea finală va avea loc în București, în premieră pe un traseu în jurul Palatului Parlamentului și între Piața Constituției și Piața Unirii.

Până în prezent, 22 de echipe profesioniste au confirmat prezența la startul din Suceava. Printre acestea se numără echipe continentale, procontinentale și naționale din Noua Zeelandă, Austria, Germania, Canada, SUA, Olanda, Polonia, Danemarca, Italia, Cehia, Ungaria, Bulgaria dar și o echipă din Japonia, aflată pentru prima dată în România. Țara noastră este reprezentată de două echipe continentale: Sofer Savini Due și Mentorise Elite Team, precum și de echipa națională a României.

În cadrul competiției din acest an vor fi acordate 6 tricouri distinctive:

 • Tricoul galben – Lider în Clasamentul General

 • Tricoul roșu – Lider în Clasamentul pe Puncte

 • Tricoul verde – Lider în Clasamentul Cățărătorilor

 • Tricoul alb – Lider în Clasamentul Tinerilor (Sub 23 de ani)

 • Tricoul albastru– Lider în Clasamentul Românilor

 • Tricoul gri– Lider în clasamentul pe echipe

Pentru a încuraja mersul pe bicicletă, dar și ciclismul profesionist, Turul României va fi completat și anul acesta de curse pentru micii amatori în fiecare dintre orașele traversate de plutonul profesionist. Peste 2000 de copii au participat anul trecut la cursele dedicate, cea mai mare prezență fiind înregistrată în București.

Traseu 2023

Festivitățile pentru Mica Buclă vor debuta pe 17 octombrie cu prezentarea echipelor, eveniment ce va avea loc pe esplanada Casei de Cultură Suceava, urmând ca cicliștii să pornească în prima etapă pe 18 octombrie.

Etape Turul României:

18 octombrie, Etapa 1 - Suceava

 • Start cursă: ora 12:00

 • Start Suceava / Finish Piatra Neamt (195,4 km)

 • Traseu: Suceava – Gura Humorului – Frasin – Tarinita – Pietroasa – Dreptu – Poiana Teiului –Bistricioara – Ceahlau – Durau – Bicaz – Vaduri – Piatra Neamt

19 octombrie, Etapa 2 – Piatra Neamț

 • Start cursă: ora 12:00

 • Start: Piatra Neamț / Finish Focșani (210,2 km)

 • Traseu: Piatra Neamt – Borlești – Balcani – Pârjol – Moinești – Targu Ocna – Onești – Cornatel – Adjud – Păunești – Movilița – Panciu – Focșani – Vânători – Muzeul Satului Vrâncean

20 octombrie, Etapa 3 – Focșani

 • Start cursă: ora 12:00

 • Start Focșani / Finish Tulcea (205,8 km)

 • Traseu: Focsani – Caienii Noi – Maicanesti – Gulianca – Corbu Nou – Braila – Pod Braila – Macin – Cerna – Valea Teilor – Somova – Tulcea

21 octombrie, Etapa 4 – Tulcea

 • Start cursă: ora 12:00

 • Start Tulcea /Finish Călărași (216,3 km)

 • Traseu: Tulcea – Nalbant – Ciucurova – Topolov – Saraiu – Hârsova – Giurgeni – Țăndărei – Platonești – Movica – Fetești – Borcea – Roseti – Călărași

22 octombrie, Etapa 5 – București

 • Start cursă: ora 12:00

 • Start București / Finish București – 96 km ( 20 ture – 4.8 km / tura )

 • Traseu: Circuit Bd. Libertății – Calea 13 Septembrie – Str.Izvor – Bd. Națiunile Unite – Bd. Libertății – Inclusiv B-dul Unirii

Fii parte din Caravana Oficială a Turul României 2023

Auchan continuă tradiția de a-ți oferi șansa să însoțești Turul României 2023 cu autorulota!

Toamna aceasta, mai exact în perioada  18 - 22 octombrie, poți face parte din caravana oficială a Turului României.

Dacă dorești să trăiești emoțiile concursului alături de cicliști de top din Europa, SUA, Asia și, totodată, să redescoperi o parte dintre cele mai frumoase zone ale țării, Auchan, partenerul principal al competiției, oferă 5 autorulote complet echipate, alături de vouchere pentru carburant și mâncare, pentru a fi utilizate pe traseul Turului României 2023.

Pentru a câștiga unul dintre cele cinci premii este necesar să:

 • deții* un card MyCLUB Auchan
 • trimiți, între 10 iulie – 6 august 2023, un mesaj la adresa concurs@auchan.ro  prin care să ne spui răspunsul la întrebarea „De ce îți dorești să însoțești Turul României cu autorulota?”, împreună cu următoarele date: nume, prenume, nr. telefon, adresa de email, seria cardului de fidelitate.

Premiile se acordă în vouchere, conform regulamentului. Mai multe detalii găsiți în regulamentul concursului disponibil aici sau în magazine.

*în cazul în care nu ai card MyCLUB Auchan, e foarte simplu să ți-l faci în magazine sau pe auchan.ro

Sponsori

Partener mobilitate

Apa oficiala

Partener tehnic