Valorile noastre

Sustenabilitate
Reciclare selectiva PET/ Alu/ Sticla
RECICLEAZĂ la Auchan. Primești 0.5lei per PET/ALU/SLICĂ
Vezi detalii
Politica privind risipa de alimente
Citeste mai mult
Parteneriat pentru protejarea mediului
Cele 6 stații din județul Gorj au fost complet modernizate, iar acum te poți bucura de o experiență și mai bună pentru cumpărăturile tale zilnice. Cumperi tot ce ai nevoie pentru drum sau pentru acasă și economisești mai mult timp! În magazinele MyAuchan din stațiile Petrom găsești o gamă variată de până la 1.800 de produse.
CITESTE MAI MULT
Rapoarte de Sustenabilitate
Auchan România publică primul Raport de Sustenabilitate ce prezintă impactul activității sale și performanța non-financiară a companiei din 2020. Acesta cuprinde realizările proiectelor strategice privind alimentația sănătoasă, reducerea risipei alimentare, diminuarea amprentei de carbon, reciclarea și politicile de eliminare a plasticului pe întreg lanțul valoric, încurajarea unui
CITESTE MAI MULT
Viziunea Auchan despre CSR
Societatea actuală are așteptări din ce în ce mai mari față de companii cu privire la presiunile și provocările de mediu, sociale și societale. Auchan Retail România își asumă responsabilitatea de companie față de toate părțile implicate în activitatea sa: angajați, clienți, furnizori, autorități, media, ONG-uri, comunități locale și alți parteneri. Implementarea politicilor noastre de dezvoltare durabilă nu mai este doar o opțiune, ci o datorie de îndeplinit în cel mai bun mod posibil.
Citeste mai mult
Angajamentele noastre
Ca parte a Proiectului de Companie Auchan 2022 Cultura Food, CSR este o pârghie strategică puternic ancorată în construirea unui comerț sustenabil pe tot lanțul de valori. Ambiția noastră este să promovăm o alimentație sănătoasă, să reducem risipa alimentară; să limităm utilizarea plasticului și să reducem amprenta de carbon. Dezvoltând, astfel, un comerț durabil.
Citeste mai mult
Colectare si Reciclare Ulei Uzat
Alătură-te inițiativei noastre de reciclare a uleiului alimentar folosit și hai să contribuim împreună la un viitor sustenabil. Ne-am propus să colectăm 100.000 de litri de ulei până la final de 2021 și avem nevoie și de ajutorul tău. Colectează corect uleiul folosit și adu-l în cel mai apropiat hypermarket Auchan, de unde acesta va fi transportat și reciclat în biodisel de către un reciclator autorizat.
CITESTE MAI MULT
Solidaritate
Pe 2 aprilie 2020, în contextul pandemiei de Coronavirus din România, Auchan și Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), au demarat organizarea unui centru de spitalizare pentru persoane noncritice.
Citeste mai mult
Planul pentru climat 2030
Schimbările climatice reprezintă una dintre cele mai mari ameninţări la nivel global, iar Auchan Retail lucrează la reducerea amprentei de carbon și la gestionarea problemelor climatice.
Citeste mai mult
Guvernanță și etică
Semnatar al Pactului Organizației Națiunilor Unite – Global Compact, prioritățile CSR Auchan Retail România sunt aliniate cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă definite de Organizația Națiunilor Unite.
CITESTE MAI MULT
Program de Sustenabilitate Personală
Programul de Sustenabilitate Personală (PSP) are menirea de a aduce împreună angajații și clienții Auchan pentru a-i angrena într-o amplă acțiune de transformare, motivare și inspirație comună. Construit sub forma unui demers de mobilizare a angajaților de a se implica activ în proiecte de susținere a comunităților locale, programul își propune să devină o sursă de inspirație și pentru toți cei care își doresc să încurajeze comportamentul responsabil prin puterea exemplului.
CITESTE MAI MULT
Reducerea amprentei noastre de carbon
Pentru a aborda problemele climatice și pentru a reduce încălzirea globală, cea de-a treia luptă a Auchan este reducerea amprentei sale de carbon. Această axă se înscrie în dinamica angajamentelor luate cu ocazia COP21 (Cea de-a 21-a ediție a Conferinței ONU privind schimbările climatice din 2015). Auchan se angajează să reducă cu 20% emisiile sale de gaze cu efect de seră prin consumul de energie și transport. În 2019, obiectivul a fost atins și s-a decis continuarea demersului cu o ambiție mai mare.
Citeste mai mult
Reciclarea produselor DEE
Orice persoană poate aduce la Auchan bunurile uzate care vor fi trimise mai departe spre colectori autorizați să recicleze produsele sau să le transforme în produse noi. Sezonier, se desfășoară și campanii de buy-back prin care clienții primesc în schimb cu vouchere de reducere dacă aduc produse DEE la Auchan.
Citeste mai mult
Reciclare ulei
Uleiul alimentar folosit are efecte devastatoare asupra calităţii mediului înconjurător, unul dintre cele mai nocive efecte fiind cel asupra apei. Studille de specialitate au demonstrat că un singur litru de ulei aruncat la canalizare poluează 1 milion de litri de apă, aceasta reprezentând cantitatea necesară unui adult pentru a supravieţui timp de 14 ani. Odată ajuns în apă, uleiul nu se dizolvă, ci formează o peliculă la suprafaţa apei ce împiedică oxigenul să ajungă la plantele şi vieţuitoarele acvatice.
CITESTE MAI MULT
Reciclare baterii și becuri
Pe lângă efectele asupra sănătății, substanțele periculoase din compoziția bateriilor pot afecta și mediul înconjurător. Aruncând baterii alături de gunoiul menajer substanțele se pot scurge în sol și în pânza freatică, mai apoi în plante și animale și, în final, pot ajunge în corpul uman, după consumarea produselor vegetale sau animale intoxicate. Efectele consumului de astfel de substanțe periculoase este de multe ori ireversibil pentru sănătate.
CITESTE MAI MULT
Proiecte de mediu și economie circulară
În continuarea misiunii noastre de a încuraja un stil de viață responsabil, am implementat, în luna ianuarie a anului 2021, un amplu proiect de responsabilitate socială axat pe economia circulară a textilelor. Industria textilă este responsabilă pentru 10% din poluarea cu emisii de gaze cu efect de seră și doar 1% din textilele la nivel global se reciclează.
CITESTE MAI MULT
Prețuri mici, zi de zi
La Auchan credem că a plăti mai mult, nu înseamnă neapărat a trăi mai bine. În fiecare zi, te sprijinim în alegerile pe care le faci, cu prețuri pentru care facem tot posibilul să fie accesibile tuturor și cu produse care să vină în întămpinarea nevoilor de zi cu zi.
CITESTE MAI MULT
O echipă pasionată
Toată lumea, de la măcelari, colegii noștri de la pescărie sau fructe și legume, și până la brutari, cofetări, patiseri și bucătari, selectează sau prepară, zilnic, cele mai bune produse.
CITESTE MAI MULT
Mobilizatron
Cu ocazia împlinirii a 11 ani de la deschiderea primului hipermarket din România, Auchan a lansat a doua ediţie a campaniei de responsabilitate socială — Mobilizatron. În cadrul acesteia, în toate hipermarketurile Auchan a fost comercializat un produs special — Mobilizatron, ce a cuprins un copăcel realizat 100% din hârtie reciclată.
CITESTE MAI MULT
Misiune, viziune si valori
Misiune: Reinventăm Auchan pentru a permite celor 8 miliarde de oameni să trăiască mai bine, în fiecare zi, în 2025. Misiune: Reinventăm Auchan pentru a permite celor 8 miliarde de oameni să trăiască mai bine, în fiecare zi, în 2025.
CITESTE MAI MULT
Milităm pentru bun, sănătos și local!
Auchan Retail este, mai presus de toate, o companie umană, angajată să vă ofere cele mai bune produse, la cele mai bune prețuri. Echipele noastre, prezente în 17 țări, sunt conduse de pasiunea pentru profesia lor de comercianți in retail, pentru a crea și a reinventa magazine care acoperă toate nevoile voastre zi de zi.
CITESTE MAI MULT
Lupta împotriva poluării cu plastic
Problema plasticului are efecte devastatoare asupra mediului, iar Auchan a decis să se angajeze ferm în reducerea contribuției sale. Chiar dacă plasticul este prezent în întreg ciclul de viață al unui produsului: de la fabricare, la transport, la ambalare și apoi drumul până la client, acest angajament necesită acțiuni voluntare care să mobilizeze și să implice în luptă toți actorii de la toate nivelurile vieții unui produs.
CITESTE MAI MULT
Green Day
În anul 2011, aniversarea celor 50 de ani de existență a magazinelor Auchan în lume și a celor 5 ani în România, a fost marcată prin acțiunea de dezvoltare durabilă “Green Day” (Ziua Verde) pentru a răspunde unei probleme reale: nevoia de spații verzi în zona urbană.
  CITESTE MAI MULT
Experiență atractivă
La Auchan, ambiția noastră este de a face fiecare dintre vizitele tale un moment unic de plăcere pe care să îl împărtășim împreună. Am organizat fiecare spațiu din magazinele noastre, pentru a îți garanta atmosfera prietenoasă și simplitatea la care te aștepți: departamente specializate, echipe de colegi pasionați, standuri atrăgătoare… Îți suntem aproape în fiecare moment!
CITESTE MAI MULT
Atentie pentru detalii
La Auchan, colegii noștri sunt aici pentru a vă înțelege așteptările și a vă ghida în alegeri. Mai mult decât un job! Suntem mereu atenți la îmbunătățirea calității ofertelor și serviciilor pe care vi le oferim, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor fiecărui client.
CITESTE MAI MULT
Alimentația sănătoasă și risipa alimentară
Prin propunerea unei oferte unice și responsabile, Auchan dorește să susțină consumatorii în demersul lor privind o alimentație sănătoasă. Una dintre măsurile luate în acest sens este implementarea Cartei de Calitate Auchan pentru produsele marcă proprie și producție proprie, ce răspund celor mai exigente standarde de calitate. Această Cartă prevede o serie de reguli privind selectarea de materii prime ce provin din surse sustenabile și lanțuri de aprovizionare responsabile, scurte; dezvoltarea pe toate categoriile, produse de alimentație specifică (vegetariană, vegană, fără zahăr, fără gluten etc.), produse ecologice, suportul pentru producătorii locali, în corelație cu promovarea produselor locale și o transparență clară asupra originii produselor. Carta redă, de asemenea, și garanția absenței originilor controversate a materiilor prime (blacklist, antibiotice, fără pesticide etc).
  CITESTE MAI MULT
Acțiuni responsabile
Auchan contribuie la universul tău de mâine. Îți oferim cea mai autentică experiență de cumpărături! În calitate de vânzător, este primordial pentru noi să construim și să menținem o abordare sustenabilă a consumului.
CITESTE MAI MULT
16 Octombrie
Pe 16 Octombrie, cu ocazia “Zilei Internaționale a Alimentației”, au fost donați 35.000 RON reprezentând toate veniturile obținute din vânzarea unui produs sănătos, pâinea cu maia naturală, către Banca Pentru Alimente – partener care susține combaterea Risipei Alimentare.
CITESTE MAI MULT
Concurs de proiecte sprijinit de Fundația Auchan Franța
În 2021, Fundația Auchan intră într-o nouă etapă pentru a face mai coerent, mai lizibil și mai vizibil cadrul său de acțiune în fiecare dintre țările în care compania este prezentă, contribuind astfel la transformarea Auchan într-o companie recunoscută pentru deschiderea și angajamentul față de Societate.
CITESTE MAI MULT
Filierele Auchan
Toți cultivă fructe și legume, sau cresc animale, cu respect pentru mediu, oameni și animale, în conformitate cu etica organizației noastre. Gustul local, valorile nutriționale și prețurile accesibile – acestea sunt promisiunile noastre!
CITESTE MAI MULT
Și mama reciclează
Împreună cu Can Pack Recycling și Asociația Alucro, am lansat campania “Și mama reciclează”. Scopul proiectului este de a încuraja clienții să recicleze dozele de aluminiu.
CITESTE MAI MULT