Tequila

Produse
Filtre
Brand
Cantitate
Tip ambalaj
Tip Produs
Interval preț

Tot ce Trebuie sa Stii Despre Tequila

Tequila este una dintre cele mai populare bauturi spirtoase din intreaga lume, cu originea in Mexic, fiind bautura traditionala a mexicanilor, asa cum este vinul bautura francezilor si palinca sau tuica bautura noastra traditionala.
Acesta bautura are o istorie lunga si frumoasa, care merita spusa. Mai jos vei afla care este istoria acestei bauturi, modul de fabricare si cele mai populare branduri de tequila.

Istoria Fascinanta a Tequilei

Tequila este fabricata in Mexic, din planta numita agava, mai exact din capatana acesteia, pe care mexicanii o numesc pinas. Aceasta planta era venerata de catre azteci si mayasi deoarece era un simbol al zeitei fertilitatii, Mayahuel, considerata si mama zeilor.
Stramosul tequilei este vinul de mezcal iar tequila a fost fabricata pentru prima data in secolul al XVI-lea. Productia la nivel industrial a inceput mai tarziu cu doua secole, iar primul producator de tequila a fost Jose Cuervo, iar in anul 1758 acesta a obtinut de la regele Spaniei aprobarea oficiala de a cultiva si de a fabrica aceasta bautura.

Cum se produce Tequila?

Aceasta bautura este fabricata in regiunea Jalisco, din tulpina plantei de agava albastra, care poarta denumirea de pinas. Pentru ca aceasta planta sa fie buna pentru recoltare, trebuie sa ajunga la varsta de 8-10 ani. In toti acesti ani, tulpina acumuleaza in interior un continut de zahar de minim 24%. Dupa ce se recolteaza, agava albastra se coace in cuptor si se lasa la fermentat pentru ca zaharul sa se transforme in alcool.
O alta metoda de producere a tequilei este zdrobirea tulpinilor si extragerea sucului care se lasa la fermentat cu apa iar cand acest lichid fermentat ajunge la o concentratie de alcool intre 4 si 7%, acesta se distileaza in jur de 2-3 ori.

Tipuri de Tequila si Branduri Populare in Romania

Tequila are mai multe tipuri de tequila ce se deosebesc in functie de perioada de invechire, dar si de modul de pastrare. Cu cat tequila este mai veche , cu atat dobandeste o tarie mai tare si o culoare mai inchisa.

Iata cele mai populare tipuri de tequila:

Tequila Blanco
Acest tip de tequila are un gust pur de agave si un procent ridicat de alcool. De asemenea, lichidul rezultat nu este depozitat apoi in butoaie de stejar, ci este imbuteliat direct in sticle de sticla pentru vanzare.
Cele mai cunoscute branduri de tequila blanco sunt: El Jimador Blanco, Sauza Silver si Jose Cuervo Silver.
Tequila Gold
Acest tip de tequila este o varianta a tequilei blanco care este imbogatita cu caramel sau colorant alimentar pentru a parea cat mai veche.
Cele mai cunoscute tipuri de tequila gold sunt: Camino Real Gold, Espolon Gold, Olmeca Gold, Jose Cuervo Gold Especial.
Tequila Reposado
Acest tip de tequila are un gust placut si aromat si o culoare pala. Se tine intre doua luni si un an in butoaie de stejar pentru invechire.
Cele mai cunoscute branduri de tequila Reposado sunt: Sierra Reposado, Patron Reposado.
Tequila Anejo
Acest tip de tequila este cel mai premium tip de tequila, ce se lasa la invechit in butoaie din stejar minim un an. Lemnul butoaielor ofera acestei tequila o culoare aramie si o aroma inedita.
Tipuri populare de tequila Anejo: Don Julio, Cuervo la Reserva, Kah Anejo.
Tequila se consuma fie in shoturi, cu lime si sare, ordinea fiind sare-tequila-lime, dar si in cocktailuri delicioase, cele mai populare fiind: Margarita, Tequila Sunrise, Cocktail Ridley.
Indiferent daca esti un fan tequila sau incerci aceasta bautura spirtoasa pentru prima data, poti alege orice sortiment doresti de pe hipermarket-ul nostru online. Alege-ti tequila preferata si bucura-te de fiecare moment. Salud!