Carnatii proaspeti picanti se prezinta sub forma de bucati cilindrice obtinute prin umplerea membranelor naturale (mate oaie) cu diametrul de aproximativ 20-22 mm.
Aspect exterior: Suprafata curata, nelipicioasa, cu membrana nedeteriorata, fara mucegai sau corpuri straine, culoare rosu caramiziu.
Aspect in sectiune: Pasta mozaicata din carne de porc, compacta, fara flaxuri sau goluri de aer, fara corpuri straine, fragmente de os, fara aglomerari de grasime sau de condimente.
Gust si miros: Placut specific condimentelor si componentelor folosite, fara gust si miros strain, cu gust usor picant specific de chilly.
Consistenta: elastica.
Fluxul tehnologic de obtinere a carnatilor, consta in tocarea materiilor prime dupa ce acestea au fost cantarite conform retetei, urmate de malaxare, cand se adauga ingredientele si aditivii alimentari.
Pasta obtinuta se umple in membrane naturale (mate oaie), se rasucesc in siraguri si se ambaleaza.
Mentiuni specifice: A nu se consuma in stare cruda. A se prepara termic inainte de consum.