Tartă cu prosciutto crocant, brânză și praz

Bonjurică, bonjurică! Revelion... revelion... punem 2023 în medalion! Pentru 2024 care iată că a și venit, dar și noi ne-am pregătit. Avem o tartă de reveneală cu prosciutoo crocant, brânză, praz și distracție! Nu uitați să mă pomeniți că vă știu nemaipomeniți! La mulți ani!

Ingrediente

Aluat

  • 250 g făină cernută
  • 5 g sare
  • 1 gălbenuș
  • 115 g unt cubulețe, la temperatura camerei, plus pentru formă
  • 5 linguri de apă cu gheață

Compoziție

  • 150 g brânză
  • 50 grame smântână
  • 200 g praz feliat
  • Un cățel de usturoi
  • 70 g unt
  • 100 g prosciutto
  • făină
  • ouă
  • sare, piper, piper de Cayenne, mărar

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Aluatul se face cu o oră în avans. Făina se pune într-un bol adânc. Se face un crater la mijloc. Se pun sarea, gălbenușul și untul și se omogenizează compoziția cu gesturi fine, fără a presa foarte tare aluatul. Se adaugă treptat și apa și se formează o bilă de aluat. Se trage în folie și se lasă la rece o oră, măcar.

Cuptorul se aduce la 180 de grade Celsius.

Se întinde cu sucitorul și se așază în forma bine unsă cu unt. Se acoperă cu folie de aluminiu, care se umple cu fasole boabe. Se coace 15 de minute. Se descoperă și se mai coace 5 minute.

Compoziția se compune din:
Praz înmuiat în unt cu sare și piper.
Brânză amestecată cu smântînă, usturoiul tocat fin, condimente, mărar și un ou bătut.
Felii de prosciutto prăjite ușor în unt.

Toate se așază în coaja de tartă și se mai coc 15 minute. La final, cu 10 minute înainte, puteți să spargeți câteva ouă deasupra și să le lăsați să se gătească. Acoperiți forma cu folie sau cu altă formă. Se gustă călduță, cu gălbenușul scurs ca ceasurile lui Dali.

Ai putea încerca și...

Sushi de castraveți, cremă de brânză și somon
află mai multe
Pui în crustă de lapte bătut
află mai multe
Mușchiuleț de porc cu ciuperci și sos de miere
află mai multe