Tips&Tricks pentru ati curata casa rapid si eficient!

Curata toata casa deodata, nu cate o camera in parte
Curatenia este mult mai eficienta daca faci cate o sarcina in parte (aspirat, sters praf, etc.), decat sa iei fiecare incapere in parte, deoarece poate deveni frustrant si poti avea impresia ca ai intrat intr-un cerc vicios si nu reusesti sa termini curatenia niciodata.

Aduna-ti toate obiectele pentru curatenie intr-un cosulet
Poti alege sa iti pui carpa magica, solutiile de curatare, solutia antimucegai, Cif-ul si alte obiecte intr-un cosulet, o galeata sau cutii de depozitare, pentru a te putea muta mai usor dintr-o camera in alta fara sa mai pierzi timp incercand sa iti amintesti unde ai lasat spray-ul pentru mobila sau alte solutii.

Strange dezordinea
Inainte de a incepe curatenia, mergi in fiecare camera si fa ordine. Pe masura ce strangi fiecare obiect – reviste, brosuri, pantofi, incearca sa te gandesti daca trebuie sa le pui la loc, sa le pui la cosul de gunoi sau le poti vinde sau dona.

Sterge praful si aspira
Inainte de a incepe sa stergi praful, asigura-te ca deschizi geamul sau pornesti purificatorul de aer. Foloseste o carpa magica si o solutie pentru lemn pentru a indeparta praful de sus in jos, spre podea. Dupa ce ai terminat cu praful poti aspira toata podeaua, iar cu ajutorul unei galeti cu mop poti spala toata suprafata podelei.

Elibereaza cosul de rufe si reimprospateaza hainele
Poti folosi detergent de rufe Ariel pentru a reimprospata si a curata hainele tale. Dupa spalare iti recomandam sa folosesti un uscator de rufe pentru o uscare mai rapida. Pe auchan.ro ai o varietate de uscatoare de rufe din care sa alegi si poti de asemenea sa calci mai usor rufele folosind o masa de calcat.

Redecoreaza casa pentru a mai iesi din monotonie
Ultimul pas optional pe care il poti face dupa o sesiune de curatenie este sa incerci sa schimbi putin vibe-ul casei cu o mica redecorare. Poti alege sa iti iei un set de farfurii noi sau de pahare, sau poti alege sa iti iei o cana festiva frumoasa in care sa iti servesti cafeaua. De asemenea, poti alege sa iti iei o pilota frumoasa in dormitor si sa decorezi noptiera cu niste lumanari parfumate.