Rețeta Stridii Gratinate

Rețeta Stridii Gratinate

Pentru că suntem chiar în mijlocul sezonului stridiilor, v-am pregătit o super rețetă: stridii gratinate. Această gustare neconvențională își poate face, cu siguranță, loc în meniul de sărbători.

Ingrediente:
6 stridii
2 linguri de unt
30 g de spanac
1 praf de pudră de ceapă
1 praf de usturoi pudră
120 g parmezan
30 g pesmet
lingură de pătrunjel tocat
sare
1 lămâie

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se topește untul într-o tigaie. Odată ce s-a topit, se păstrează o lingură de unt într-un bol. Se adaugă în tigaie spanacul, pudra de ceapă și de usturoi și un praf de sare. Se lasă pe foc până se înmoaie spanacul. Se amestecă lingura de unt păstrată cu pesmet, pătrunjel și coaja de la jumătate de lămâie. Se deschid stridiile, se pune o parte din spanac deasupra. Apoi se presară parmezanul și o parte din amestecul cu pesmet. Se lasă la cuptor aproximativ 10 minute (până când devin aurii).