Salam de biscuiti

Salam de biscuiți - rețete pentru prepararea desertului care te întoarce în perioada copilăriei de fiecare dată când îl savurezi

Îți mai aduci aminte de perioada copilăriei, când te bucurai de gustul perfect al salamului de biscuiți preparat de mama sau bunica? Fiindcă știm că îți amintești cu drag de acea perioadă specială din viața oricărei persoane, ne-am gândit să-ți pregătim o surpriză și să te ajutăm să retrăiești cu drag acele momente sublime. Mai exact, în acest articol ne-am propus să-ți oferim o listă cu rețete simple pentru prepararea salamului de biscuiți pentru a le putea pregăti și tu pentru tine și cei dragi ție.

Cuprins:

 1. Salam de biscuiți - scurt istoric și ingrediente necesare pentru prepararea rețetelor de salam de biscuiți
 2. Rețetă salam de biscuiți - o rețetă tradițională cu gustul copilăriei, simplu de preparat

1. Salam de biscuiți - scurt istoric și ingrediente necesare pentru prepararea rețetelor de salam de biscuiți

Salamul de biscuiți este un desert delicios și foarte simplu de preparat, care își are originile în Italia, respectiv în insula Sicilia. De asemenea, se consideră că acest desert își are originile și în Portugalia. De aceea, pentru prepararea rețetei originale de salam de biscuiți se foloseau și băuturile alcoolice, cum ar fi o anumită cantitate de rom de cea mai bună calitate.

Dacă vrei să păstrezi rețeta originală și să pregătești un salam de biscuiți delicios, care îi va surprinde plăcut pe toți cei dragi ție, poți adăuga și băutura alcoolică pe care am precizat-o anterior. Pe site-ul nostru, Auchan.ro, am pregătit pentru tine o selecție de cea băuturi fine, pe care le poți folosi și pentru prepararea rețetei tradiționale de salam de biscuiți.

Acest tip de desert se remarcă prin forma în care este preparat și, de aceea, a primit denumirea de salam de biscuiți.
Principalele ingrediente care se folosesc pentru prepararea rețetei clasice de salam de biscuiți sunt următoarele:

 • Cacao de foarte bună calitate, pentru pregătirea unui salam de biscuiți savuros;
 • Zahăr în cantități potrivite;
 • Biscuiți care necesită să fie sfărâmați pentru a respecta rețeta clasică de preparare a salamului de biscuiți;
 • Ouă proaspete;
 • Unt sau margarină, conform preferințelor tale. Cu toate acestea, pentru o rețetă dietetică de salam de biscuiți, rețetele pot fi și fără unt sau margarină.

Pe lângă aceste ingrediente de bază pe care le poți descoperi și achiziționa de pe site-ul nostru, Auchan.ro, vei putea găsi multe alte produse de calitate pe care le vei putea savura alături de familia ta. De exemplu, uleiul nu trebuie să-ți lipsească niciodată din casă, deoarece este esențial pentru pregătirea meselor în familie. Descoperă acum mai multe produse de calitate și alege-le pe cele mai potrivite atât pentru tine, cât și pentru cei dragi ție!

În continuarea acestui articol, îți vom prezenta câteva rețete delicioase de salam de biscuiți pe care le vei putea prepara și tu în confortul casei tale. Pregătește-te să prepari desertul copilăriei și să te bucuri de gustul savuros al acestuia!

2. Rețetă salam de biscuiți - o rețetă tradițională cu gustul copilăriei, simplu de preparat

Pentru prepararea oricărui tip de desert este necesar să respecți pașii de preparare și cantitățile optime ale ingredientelor specifice acestora. În felul acesta, vei avea siguranța că desertul tău va fi un adevărat deliciu și îl vei putea savura până la ultima felie.

Iată care sunt pașii de preparare ai rețetei clasice de salam de biscuiți și care sunt cantitățile potrivite de ingrediente pe care trebuie să le respecți pentru a obține cele mai bune rezultate:

Ingredientele de bază sunt:

 • Este necesar să folosești 500 g de biscuiți populari, simpli sau clasici, conform preferințelor tale;
 • O cantitate de 200 ml de lapte proaspăt și de bună calitate;
 • Aproximativ 100 de g de zahăr sau îndulcitori, după caz;

Important! Pentru o rețetă de salam de biscuiți dietetic este de preferat să foloseșți îndulcitorii potriviți pentru tine. În magazinele Auchan, online sau fizice, poți să găsești o gamă de produse de calitate de la producători de încredere. Acum este timpul să te convingi și tu și să încerci ingredientele tale preferate, care sunt potrivite pentru prepararea rețetei de salam cu biscuiți.

 • În continuare, pentru a prepara un salam de biscuiți cu margarină sau unt, vei avea nevoie de 150 de g fie de margarină, fie de unt. Cu toate acestea, există rețete de salam de biscuiți fără unt, în cazul în care îți dorești să prepari o rețetă simplă și dietetică;
 • Nu trebuie să-ți lipsească două linguri de cacao, deoarece este un ingredient de bază pentru pregătirea salamului de biscuiți;
 • De regulă, se adaugă și 100 g de stafide, pentru un plus de aromă;
 • Un alt ingredient minunat este esența de rom, care va transforma desertul copilăriei într-o explozie de gusturi speciale;
 • Nu în ultimul rând, poți să alegi să adaugi și trei linguri de nucă de cocos pentru rețeta clasică de salam de biscuiți.

Acum îți vom prezenta care este modul de preparare ai rețetei tradiționale de salam de biscuiți. Este atât de simplu și poți prepara și tu această rețetă minunată și reprezentativă pentru perioada copilăriei:

 1. Primul pas constă în ruperea biscuiților în bucăți cât mai mărunte, de preferat în mod manual, pentru un gust mult mai bun. În funcție de textura dorită, vei putea face acest lucru și cu ajutorul unui robot de bucătărie, respectiv cu un mixer rezistent și de înaltă calitate, asemenea celor pe care le poți găsi pe site-ul nostru, Auchan.ro.

 2. După ce ai preparat conținutul de biscuiți, va trebui să pregătești amestecul de lapte, în cazul în care rețeta ta nu este una de post. Acesta trebuie să fie încălzit foarte puțin, la foc mic, pentru a putea adăuga și untul care se va topi în acest timp. Dacă îți dorești să prepari o rețetă de salam de biscuiți dietetic sau de post, poți adăuga apă plată, în loc de lapte proaspăt. Astfel, vei obține un salam de biscuiți fără lapte.

 3. După ce untul sau margarina s-au topit, va trebui să adaugi cantitatea de zahăr menționată anterior. Trebuie să te asiguri că zahărul s-a omogenizat cu restul compoziției, pentru a putea continua să adaugi cacao în cantitatea recomandată mai sus.

 4. Amestecă toate aceste ingrediente și adaugă și esența de rom, împreună cu stafidele, după gust.

 5. După ce ai pregătit conținutul salamului de biscuiți pe care abia aștepți să îl savurezi, trebuie să mai ții cont de încă două etape foarte importante. Mai exact, realizarea formei specifice a salamului de biscuiți și introducerea sa în frigider pentru o combinare mai bună aromelor și ingredientelor.

Cum poți să obții forma specifică a salamului de biscuiți?

Știm că ai preparat un conținut perfect pentru salamul de biscuiți, dar acum te întrebi cum poți realiza acea formă caracteristică a sa? Este un proces la fel de simplu ca cel al preparării conținutului, după cum urmează:

 1. În primul rând, trebuie să întinzi o parte din folia alimentară pe masă sau pe blatul bucătăriei tale. Pe această folie poți să presari o cantitate suficientă de nucă de cocos, urmând să adaugi compoziția pe care ai preparat-o. Apoi, poți să rulezi desertul cu ajutorul acestei folii speciale. În felul acesta, vei obține forma finală care este specifică salamului de biscuiți.

 2. Dacă preferi să optezi pentru o variantă mai simplă, poți să utilizezi o tavă cu formă îngustă, precum cea specială pentru prepararea checului, de exemplu. Cu toate acestea, folia alimentară de plastic nu trebuie să-ți lipsească. Aceasta te va ajuta să scoți salamul de biscuiți din tavă cu mai multă ușurință și va avea un aspect excelent. Mai mult decât atât, compoziția nu se va lipi, ceea ce este un aspect deosebit de important pentru pasul final.

După ce ai ținut cont de aceste sfaturi de creare a formei specifice a salamului de biscuiți, va trebui să adaugi salamul de biscuiți în frigider pentru cel puțin două sau trei ore, pentru ca ingredientele și aromele lor să se îmbine mai bine și să aibă un gust mai delicios.

Ultimul pas constă în modul de servire al desertului pe care tocmai l-ai pregătit. Salamul de biscuiți se taie în mai multe felii, urmând să fie așezate pe platouri sau farfurii speciale pentru servirea deserturilor. Cu cât conținut s-a întărit mai mult, cu atât se va putea tăia mai ușor pentru a putea fi servit.

Salam de biscuiți rețetă - salam de biscuiți cu nucă, rahat sau ciocolată

Îți dorești să prepari o rețetă diferită de salam de biscuiți? În cazul acesta, vei putea putea folosi în continuare ingredientele și cantitățile pe care ți le-am prezentat pe parcursul acestui articol, cât și modul de preparare și servire. În plus, poți să alegi să adaugi și următoarele ingrediente, conform gusturilor tale și ale celor dragi ție:

 • Pentru prepararea salamului de biscuiți cu nucă va trebui să adaugi în plus și o cantitate optimă de nuci, bineînțeles.

 • Dacă vrei să savurezi un salam de biscuiți specific copilăriei, așa cum îl pregăteau mama sau bunica ta, poți să adaugi rahat în rețeta de salam de biscuiți cu rahat

 • În cazul în care vrei să te răsfeți cu o rețetă de salam de biscuiți fără rahat, poți opta pentru salamul de biscuiți cu ciocolată și să adaugi cantitatea dorită de ciocolată de cea mai bună calitate, asemenea sortimentelor pe care le poți găsi la Auchan.ro.

În concluzie, salamul de biscuiți este desertul copilăriei și va avea întotdeauna un loc special în sufletul tău! Cu o rețetă atât de simplu de preparat, acest desert reprezintă un adevărat deliciu de fiecare dată când alegi să îl savurezi, fiind o explozie de gusturi care îți încântă papilele gustative. Asigură-te că nu îți lipsesc ingredientele pe care le-ai descoperit în acest articol și pregătește-te să prepari o rețetă senzațională de salam de biscuiți pentru tine și întreaga familie! Tu ce produse de la Auchan.ro ai pus în coș și care sunt ingredientele tale preferate pentru prepararea salamului de biscuiți?

Sursă foto: Depositphotos.com