Chiftele de orez si alune cu taboulleh de morcovi

Bonjurică, bonjurică! Bun venit din nou la ediția de „post și rugăciune” a Farfuriei lui Exarhu.

Voi răspunde cu rețeta de mai jos la rugămințile voastre de a vă oferi o delicioasă, dar nu chiar foarte 😊 ... rețetă de post.

Dacă e prea bună, parcă începe să ne placă prea mult și atunci se strică postul.

Oricum ar fi, chiftelele de orez și alune cu taboulleh de morcovi sunt tot ce aveți nevoie ca să postiți și să mă pomeniți!

Adaugă ingredientele în coș

Chiftele de orez și alune, cu taboulleh de morcovi

16 bucăți

225 g orez cu bob lung fiert
120 g alune fără coajă zdrobite
1 cm ghimbir
1 cățel usturoi
O linguriță de zahăr
5 ml sos iute
10 ml sos soia
Sucul de la ½ lime
O lingură de ceapă verde tocată
O lingură de pătrunjel tocat (sau coriandru)
Ulei pentru prăjit

Toate ingredientele, cu excepția alunelor și orezului, se blendează până devin o pastă. Orezul se incorporează treptat în pastă, până devine solid și lipicios. Cu palmele umezite în apă, se formează chiftele rotunde. Se tăvălesc prin alunele zdrobite și se lasă 30 de minute la rece.
Se prăjesc și se scot pe hârtie absorbantă. Sunt excelente și singure, cu un pic de suc de lime deasupra. Dar au să devină un regal alături de taboulleh. Poftă bună la post și primăvară.

Tabbouleh de morcov

2 morcovi cubulețe
1 castravete cubulețe
3 roșii mărunțite și curățate de semințe
2 mâini de pătrunjel tocat
O mânuță de mentă tocată
3 linguri de ulei de măsline
Sucul de la o lămîie și jumătate
Sare, piper proaspăt râșnit
Un pic de chives sau ceapă verde, dacă vă plac

Morcovii se blendează pînă se mărunțesc ca bobițele de bulgur. Se amestecă împreună cu celelalte ingrediente și se lasă la rece măcar o oră pentru desăvârșire.

Ai putea încerca și...

Frigărui de cartofi și ceapă, cu sos bun de muștar usturoiat
află mai multe
Scrambled eggs cu ciupercuțe, în brioșă crocantă
află mai multe
Salată vietnameză, cu legume marinate instant
află mai multe