Clubul Mărci Emblematice Românești
Vezi detalii

Din dorința de a aduce în atenția românilor unele dintre cele mai apreciate mărci autohtone de bunuri de larg consum, Auchan a lansat Clubul Mărci Emblematice Românești și, în cadrul acestuia, secțiunea Clubul Mărci Românești de 100 de ani. Prin acest proiect, compania își propune să dezvolte în cadrul rețelei sale de magazine, ca și în social media, pe termen lung, acțiuni menite să evidențieze mărcile înființate pe plan local, care se bucură de o îndelungată tradiție, în unele cazuri chiar și de peste un secol.

Prin această inițiativă unică pe piața locală de retail, Auchan își propune să popularizeze și să aducă permanent în atenția clienților mărci și produse locale reprezentative, construind alături de membrii celor două cluburi proiecte speciale, menite să sprijine producătorii români și consumul de produse românești, pe tot parcursul anului. Este o inițiativă pe termen lung menită să coaguleze și mai multe mărci românești renumite, prin acțiuni de promovare, in store și social media.

Albalact
De 50 de ani, tot ce-i mai bun din lapte! Cu un portofoliu de lactate proaspete făcute după rețete vechi, Albalact sigilează, chiar în numele pe care îl poartă, tradiția companiei în prelucrarea laptelui și certifică originea naturală a materiei prime. Albalact înseamnă în primul rând untul de masă, un produs rămas neschimbat de 50 de ani, cu același ambalaj și aceeași rețetă care l-au făcut cunoscut și pe care consumatorii le apreciază și astăzi.
Deschide catalogul
Băneasa
De peste 3 decenii unul dintre cele mai apreciate nume în domeniul morăritului și producției de paste făinoase Cu o capacitate de producție anuală instalată de peste 25.000 tone de paste, fabrica Băneasa, situată în București, este cel mai mare și mai modern producător de paste din România și întreaga zonă a Balcanilor. Aceasta este, de asemenea, și singura fabrică din regiune capabilă să producă toate tipurile de paste, cu și fără ouă.
Deschide catalogul
Bucegi
Pe inima românilor încă din 1980! De peste 40 de ani, berea Bucegi îi cinstește pe românii care sunt “de-ai casei”. Purtând numele faimoșilor munți și imaginea legendarului Sfinx, una dintre cele mai vechi mărci românești de bere ne amintește că acasă e mai mult decât un loc pentru noi, românii.
Deschide catalogul
Bucovina
Bucovina – apa echilibrata dintr-un tinut salbatic. Apa Bucovina izvorăște din Depresiunea Dornelor, o zonă feerică, situată departe de orice activitate umană și industrială, unde, de sute de ani, apa își păstrează puritatea compozițională și prospețimea.
Deschide catalogul
Bergenbier
Prietenii știu de ce, din 1995 Bergenbier este berea care aduce prietenii împreună din 1995, recunoscută pentru sustinerea pe care a oferit-o suporterilor de-a lungul timpului. În ultimii ani, Bergenbier a Răcorit România și a reimpadurit zone din țară cu peste 150.000 de brazi. Mai mult, peste 95% dintre băutorii de bere din România recunosc cel mai popular slogan din istoria publicității de la noi: Prietenii știu de ce!
Deschide catalogul
Ciucas
Berea preferată a naturii, de peste 128 de ani Povestea mărcii Ciucaș începe încă din 1892, cu o mică fabrică de bere înființată la Brașov, în inima muntilor. O mândrie locală, berea Ciucaș se diferențiază și astăzi prin autenticitate, armonie și stilul optimist care te invită la relaxare în mijlocul naturii. Este o bere cu gust echilibrat făcută după legile naturii.
Cris-tim
O companie de familie, de aproape 3 decenii! Cris-Tim este o afacere construită cu pasiune de familia Timiș în anul 1992. Pornind de la un simplu chioșc și dezvoltându-se prin muncă, tenacitatea și seriozitatea soților Cristina și Radu Timiș, compania este acum unul dintre cei mai importanți producători de mezeluri din România. Produsele Cris-Tim sunt preparate și ambalate în fabrica Recunoștința, din Filipeștii de Pădure, județul Prahova, una dintre cele mai moderne fabrici de mezeluri din România, cu o capacitate de producție de 150 tone/zi.
Dacia Plant
Forța binefăcătoare a plantelor, de peste un deceniu Marca Dacia Plant a fost fondată în anul 2002 de câțiva tineri pasionați care au vrut să demonstreze că produsele naturale sunt eficiente, sigure și îi ajută cu adevărat pe oameni să fie mai sănătoși. Plantele folosite în produsele Dacia Plant sunt obținute din culturile bio proprii sau din cele ale colaboratorilor și trec printr-un proces exigent de selecție.
Dero
O marcă DE ROmânia, din 1966! Numele Dero a fost creat drept abreviere pentru „Detergenți România”. Cu o tradiție de peste o jumătate de secol, Dero, produs si in prezent pe aceeasi platforma a fabricii de detergenti din Ploiesti, rămâne singura marcă românească de detergenți.
Caroli
Caroli, gustul bun care ne aduce împreună Caroli, un brand emblematic în piața de mezeluri din România, își încântă consumatorii atat prin marea varietate de produse pe care le oferă, cât și prin gustul pur și simplu irezistibil al acestora. Un brand cu o prezență de peste 20 de ani în viața noastră, este o îmbinare fericită între tradiție și inovație, prezentă atât la nivel de produs cât și de ambalaj, de exemplu prin introducerea etichetei inteligente care îi notifică pe consumatori că produsul trebuie reintrodus la rece dacă acesta este depozitat într-un spațiu în care temperatura depășește 8°C.
Edenia
Știu ce mănânc Lansat în anul 2011, Edenia este primul masterbrand de produse congelate din România, care oferă o calitate superioară și acoperă o varietate de categorii. Edenia s-a bucurat de succes imediat după lansare, devenind lider pe segmentul premium al produselor congelate.
Făgăraș
Făgăraș. Încearcă. Repetă. Cu o tradiție de peste 50 de ani, batonul Făgăraș este un produs unic și accesibil tuturor. Îmbină ingrediente populare precum stafide și rom, oferă un plus de energie și este mereu un desert la îndemână.
Kandia
Gustul dulce al tradiției, de peste 130 de ani Prima ciocolată cu lapte din România a fost produsă la Timișoara, în 1890, de către Kandia. Compania cunoaște momente de glorie în perioada anilor 80-90. Circulă povești despre cozile de mașini de la porțile fabricii care așteptau în fiecare zi să încarce bunătăți pentru întreaga țară. Astăzi, după 130 de ani de activitate, Kandia Dulce este cel mai mare producător român de dulciuri, cu un portofoliu divers de mărci prezente în categorii de produse precum ciocolată, patiserie, biscuiți și produse zaharoase.
Napolact
O marcă de peste 100 de ani, desprinsă din inima Ardealului! De mai bine de 105 de ani, Napolact este unul din cei mai importanți producători de lactate. Lunar, în cele două fabrici Napolact din județele Cluj și Mureș, se produc peste 3 milioane de cutii de lapte, aproximativ 1,9 milioane de sticle de lapte, aproape 400.000 de bucăți de telemea și peste 1 milion de iaurturi.
Loncolor
Constanță și tradiție de peste 27 de ani Anul 1993 marchează începutul istoriei LONCOLOR pe piaţă, odată cu producerea şi vânzarea primei cutii de vopsea pentru păr realizate în România. Tradiția produselor LONCOLOR și calitatea lor face ca odată cu trecerea timpului, acestea să se afle neîncetat în topul preferințelor clienților.
Fares
Ceaiuri si remedii naturale de calitate, de peste 90 de ani! Acum mai bine de nouă decenii, in 1929, a început o frumoasă poveste în lumea plantelor, care a readus la viață tradițiile strămoșilor daci și le-a îmbogățit cu viziunea farmacistului Farago. Această poveste a început la poalele Sarmizegetusei, în inima Daciei, în aceleași locuri bogate în tradiție unde viața înfloreşte în fiecare an dăruindu-ne cele mai bune ingrediente pentru sănătate: la Orăștie.
Magura
Prăjiturica prăjiturelelor, de peste 40 de ani! Măgura, prima prăjiturică ambalată din România, a fost lansată în anul 1979, fiind produsă în actuala fabrică din București. O perioadă, prăjiturica se făcea manual: se cocea blatul, se tăia cu cuţitul, se adăuga crema. Odată cu fabrica nouă care s-a construit în 2006, Măgura a beneficiat de un proces de fabricaţie modern şi rapid.
Matache Măcelaru
Matache Măcelaru` – Mezeluri Meșteșugite! Povestea Matache Măcelaru a început în 1879, an în care meșteșugul lui Matache Măcelaru a fost pentru prima dată cunoscut de români. Specialitățile lui Matache sunt pregătite după rețete măiestrite, de pe vremuri, când mezelurile se făceau în casă. Acestea îmbină cu delicatețe gustul tradițional și ingredientele moderne, de calitate.
Poiana
Peste 25 de ani delicioși alături de Poiana! Ciocolata Poiana a fost lansată în anul 1995 și este una dintre cele mai cunoscute mărci de ciocolată din România. Pornind de la gustul bogat al ciocolatei cu lapte, la ciocolata amăruie sau cea aerată, Poiana se află și astăzi în topul preferințelor românilor.
ROM
Senzații tari românești, de peste 50 de ani! Culorile drapelului țării, primele trei litere din numele acesteia și gustul inconfundabil de rom sunt ingredientele care au creat în timp o marcă emblematică pentru România. Chiar și după o jumătate de secol, batoanele ROM sunt în continuare fabricate în Romania, la București, oferind și astăzi un gust autentic românesc.
Timișoreana
Povestea merge mai departe de peste 300 de ani! Fabricată încă de la 1718, berea Timișoreana aduce cu sine experiența şi tradiția maeștrilor berari ce şi-au lăsat amprenta peste ani. Timișoreana s-a născut în cea mai veche fabrică de bere din România, fiind atestată documentar în 1718. Astăzi Timișoreana este cel mai iubit brand de bere din România. Continuăm să luăm ce este mai bun din trecutul nostru, privind cu încredere spre viitor, încurajându-i pe români să rămână împreună pentru un viitor mai bun.
Zarea
Peste 100 de ani de istorie spumantă în România! ZAREA este o companie cu branduri pentru toate gusturile, pentru toate sărbătorile, mari și mici, fie cele de zi cu zi. Cu peste 100 de ani de istorie în România, ZAREA este una dintre cele mai mari companii românești producătoare de vinuri spumante şi băuturi alcoolice. Compania îşi are rădăcinile la 1912 când Wilhelm Mott înființează în București o mică fabrică de vinuri spumante. Mott devine un brand emblematic al perioadei interbelice, simbol al exuberanţei Micului Paris, Furnizor al Casei Regale a României, servit în vagoanele luxosului Orient Express, dar și pe vapoarele de călătorii internaționale. Mott este și primul vin spumant românesc care a fost exportat în SUA, în 1934, pentru a rivaliza de la egal la egal cu șampania. În anii ’40 Mott este naţionalizat sub numele ZAREA. Astăzi ZAREA, liderul pieţelor de vinuri spumante şi lichior din România, se regăseşte în topul producătorilor de băuturi spirtoase în categorii precum brandy, aperitive și vin, având un portofoliu dinamic de branduri inspirate de lumea din jur, adaptat tendințelor, gusturilor și experiențelor consumatorilor din România.
Borsec
Borsec, 215 ani de tradiţie şi prestigiu pentru Regina Apelor Minerale. Borsec este o apă de poveste. Poveste ce începe undeva în inima țării, unde, așezate cuminți între munți nu mai înalți de 1.500 de metri, curg fără răgaz izvoare cu sănătate. Multe, limpezi, repezi și prețioase. E limpede ca apa că minunea lichidă s-a născut cu mult înainte ca cei dintâi locuitori ai spațiului autohton să fi pășit neștiutori peste țărâna de deasupra-i. Borsec este, de 215 ani, un succes industrial românesc de primă mărime, devenind în timp o veritabilă valoare naţională, cunoscută şi recunoscută atât în ţară cât şi în străinătate. Sunt puţine mărci atât de vechi în lume, cu o asemenea longevitate şi cu un asemenea prestigiu.
Cotnari
Moștenire fără seamăn, de peste 70 de ani! Una dintre cele mai apreciate mărci românești de vin își are originea în „podgoriile sfinte” de la Cotnari, după cum le-a denumit Dimitrie Cantemir. Situată în comuna Cotnari, jud. Iași, pe o suprafață de peste 1700 de ha, podgoria se remarcă și prin soiul autohton Grasă de Cotnari, a cărui calitate a fost îndelung premiată, prima distincție datând încă din timpul domniei lui Alexandru Ioan Cuza.
Doina
Doina face parte din portofoliul de mărci românești cu vechime, cu o foarte mare valoare emoțională, care a trecut testul timpului, păstrându-și rețeta de peste 50 de ani. Știm cu toții de laptele Doina de la mama sau bunica și ne trezește o sumedenie de sentimente: de la familiaritate și nostalgie, până la entuziasm, loialitate și atașament.
Gerovital
Doctor în frumusețe, de mai bine de jumătate de secol Fondată în România, Gerovital H3 Prof. Dr. Ana Aslan este prima marcă de produse antiîmbătrânire din lume. Produse și în prezent la Cluj, cosmeticele Gerovital au ajutat generații de femei să-și pună în valoare frumusețea, fiind astăzi una dintre mărcile emblematice românești, apreciate la nivel internațional.
Nufar
Nufăr, primul produs românesc de curățat casa. Cu o vechime de peste 50 de ani, marca Nufăr, produsă de către compania clujeană Farmec, însumează astăzi peste 20 de soluţii de curăţenie a locuinţei, inclusiv dezinfectanți pentru suprafețe. Produsele Nufăr sunt eficiente și accesibile, rămânând astfel printre preferatele românilor când vine vorba de întreținerea casei.
Plafar
Doar natură, de peste 70 de ani Cu experiență, tradiție și respect pentru plantele medicinale, aromatice, din culturi și din flora spontană, PLAFAR oferă azi produse vegetale realizate din plante medicinale de calitate, culese din bazine curate, alese cu grijă și prelucrate prin metode care respectă criteriile de calitate impuse de standardele europene.
Sanovita
De peste 25 de ani, o afacere de familie, 100% românească! SanoVita a luat naștere în 1995, în județul Vâlcea, cu misiunea de a promova alimentația necesară unei vieți sănătoase și echilibrate, de a pune pe piața românească produse vegetale. SanoVita se numără printre primele afaceri care au introdus în România fulgii de cereale și produsele vegetale nemodificate genetic, dar și articole precum berea de ghimbir, laptele de soia sau pasta vegetala din leguminoase (bob sau linte).
Triumf
Concentrat pe curățat, de peste 5 decenii. Prezentă pe piață de peste 50 de ani, marca Triumf, produsă de către compania clujeană Farmec, se bucură în continuare de popularitate în rândul românilor, oferindu-le o gamă completă pentru igiena bucătăriei.
Unisol
Ulei de primă presă, de mai bine de un sfert de veac! Cu o istorie de peste 25 de ani și cu rădăcinile în județul Iași, Unisol este o apreciată de români, datorită procesului de producție 100% românesc. Uleiul rafinat de floarea soarelui este obținut din semințe bine coapte, bine alese și presate o singură dată.
Scandia Sibiu
Scandia Sibiu este un brand românesc cu o experiență de aproape 100 de ani, care oferă consumatorilor preparate făcute cu grijă ce au la bază ingrediente de calitate superioară. Scandia Sibiu este o marcă umbrelă sub care își găsesc locul mai multe categorii: pate din carne, aperitive vegetale, mâncăruri și cărnuri. În 2013 brandul a beneficiat de o relansare odată cu noile rețete care aduc consumatorilor produse fără E-uri, fără coloranți și fără conservanți. Scandia Sibiu este o marcă care nu și-a dezamăgit niciodată consumatorii, care a ținut pasul cu dinamica pieței si a venit de fiecare dată în întâmpinarea dorințelor acestora, oferindu-le produse de calitate superioară.
Ascultă ursul din tine!
Istoria berii URSUS a început în anii 1878 în Cluj, unde a fost produsă pentru prima dată. De la nivel local a început apoi să fie distribuită la nivel național în 1996. Astăzi URSUS este regele berii în România și unul dintre cele mai puternice branduri locale, dar care se bucură de apreciere și recunoaștere și la nivel global.
Farmec
Îngrijirea cu Farmec se învață în familie, încă din anii ’70. Farmec este o poveste despre tradiție și evoluție, despre păstrarea valorilor sănătoase care se moștenesc din generație în generație. Gama Farmec cuprinde cosmetice destinate îngrijirii tenului, corpului și părului. Din 2020, brandul este cunoscut și pentru dezinfectanții pentru uz personal, cu efect rapid și eficient.