Auchan extinde parteneriatul cu Recommerce Group pentru vânzarea telefoanelor recondiționate, cu garanție

Auchan extinde parteneriatul cu Recommerce Group pentru vânzarea telefoanelor recondiționate, cu garanție

Publicat pe 19.04.2022

– Smartphone-urile recondiționate de Recommerce Group sunt vândute în 30 de hipermarketuri Auchan și online pe auchan.ro
– Recommerce Group vinde în România peste 20 de modele de smartphone-uri recondiționate
– Smartphone-urile recondiționate costă cu până la 50% mai puțin decât dispozitivele noi, au o garanție de 12 luni, sunt 100% funcționale și perfect estetice.

Recommerce Group, pionier și lider în Europa în domeniul recondiționării smartphone-urilor, a încheiat un parteneriat strategic cu Auchan Retail România. Prin acesta, smartphone-urile recondiționate de Recommerce Group sunt puse în vânzare în 30 dintre hipermarketurile Auchan din România, aflate în București, Cluj, Craiova, Sibiu, Timișoara, Constanța, Brașov, Suceava, Bacău, Baia Mare, Deva, Galați, Oradea, Pitești, Satu Mare și Târgu Mureș.

Auchan a fost primul retailer care a integrat în oferta sa și smartphone-uri recondiționate, fiind, la rândul său, pionier în România în domeniul economiei circulare și al produselor electro sustenabile. Primul parteneriat pentru distribuția smartphone-urilor recondiționate a fost încheiat de Auchan în anul 2020 cu start-up-ul românesc, Fenix, specializat în recondiționarea smartphone-urilor și co-fondat în 2020 de antreprenorii Grégoire Vigroux, Adrien Arnoux și Hector Destailleur.

“Sustenabilitatea mediului și a afacerilor este o problemă comună, care necesită un efort colectiv. Parteneriatul nostru strategic cu Auchan Retail România este esențial în acest sens și constituie o importantă oportunitate pentru Recommerce Group de a-și dezvolta afacerile în Europa de Est și de a crește piața dispozitivelor recondiționate din România. Smartphone-urile recondiționate de noi le oferă consumatorilor multe dintre avantajele telefoanelor noi. Obiectivul nostru este să câștigăm 2-3% din piața smartphone-urilor noi, iar capacitatea de distribuție Auchan este o modalitate optimă de a face ca dispozitivele noastre să ajungă la cât mai mulți consumatori din România”, a declarat Grégoire Vigroux, Co-fondator și Senior Advisor Recommerce Eastern Europe.

“Suntem mereu deschiși colaborărilor cu actori ale căror idei inovatoare vin în întâmpinarea preocupării noastre constante pentru protejarea mediului înconjurător. Ne bucurăm că parteneriatul nostru pentru distribuția smartphone-urilor recondiționate trece acum la nivelul următor și suntem convinși că acesta va avea un impact semnificativ, atât în dezvoltarea pieței de profil, cât și în extinderea paletei de opțiuni pentru responsabilitate față de mediu, prin reutilizarea telefoanelor și prin implicarea consumatorilor de a contribui astfel activ la un viitor mai sustenabil”, a declarat Tiberiu Dănețiu, Director Marketing Auchan Retail România.

Recommerce Group foloseşte tehnologii brevetate şi inovatoare pentru răscumpărarea, repararea şi vânzarea dispozitivelor second-hand. Înființată în 2009, compania este prezentă în România din iulie 2021, când a achiziționat start-up-ul românesc Fenix.
Un smartphone recondiționat

Recommerce este unul deja utilizat, care trece printr-o serie de inspecții făcute de specialiști pentru a-l aduce într-o stare 100% funcțională și perfect estetică. După verificări, acesta poate fi cumpărat la un preț redus cu până la 50% decât unul nou și cu o garanție de 12 luni, care acoperă orice eventuală problemă de funcționare.

Mai mult decât atât, consumatorul care alege un telefon recondiționat în detrimentul unuia nou contribuie activ la economia circulară și aduce un impact real asupra mediului înconjurător.

Recommerce Group vinde smartphone-uri recondiționate în 24 de țări din Europa, iar în România vinde peste 20 de modele, garantând clienților următoarele 12 beneficii cheie ale produselor lor:

– 100% funcțional
– Preț accesibil
– Ultima versiune software
– Resetat, gata de utilizare
– Încărcător nou inclus
– Garanție 12 luni
– Aspect impecabil
– Bateria verificată
– Deblocat în orice rețea
– Curățare antibacteriană
– Eco friendly
– Posibilitate plată în rate

Piața mondială a smartphone-urilor recondiționate este în creștere și va ajunge la 351,6 milioane de unități, cu o valoare de piață de 65 de miliarde de dolari în 2024, conform estimărilor IDC. La nivel european, apetitul consumatorilor pentru smartphone-urile recondiționate este în creștere, dispozitivele de ultimă generație fiind cele care se deplasează cel mai rapid prin ecosistemul second-hand.

Despre Recommerce Group

Recommerce Group este pionierul în Europa în recondiționarea produselor de înaltă tehnologie și a smartphone-urilor. Fondată în 2009, Recommerce cumpără echipamente uzate și oferă comercianților, persoanelor fizice și companiilor soluții de colectare și reutilizare pentru produse software și aplicații. Recommerce repară și readuce pe piață dispozitive recondiționate, inclusiv smartphone-uri și console de jocuri. Compania distribuie produsele sub marca înregistrată .

„Recommerce ©” pe www.recommerce.com, precum și în multe țări europene prin distribuitori și operatori de telecomunicații. În conformitate cu o economie circulară și responsabilă, compania promovează colectarea și reutilizarea dispozitivelor prin implementarea tehnologiilor de inteligență artificială în sectorul industrial. Vedeți mai multe pe: www.recommerce-group.com.