Chec cu iaurt

Chec cu iaurt - un desert răcoritor și aromat pe care merită să-l încerci

Checul este, fără doar și poate, desertul copilăriei, pe care fiecare dintre noi adorăm să-l consumăm ori de câte ori avem ocazia. Însă, dacă te-ai plictisit de varianta clasică, atunci ar trebui neapărat să încerci checul cu iaurt, care oferă o textură și un gust diferit, față de cel tradițional, cu care ești deja obișnuit.

Este extrem de pufos, cu multiple arome și combinat uneori și cu fructe, motiv pentru care rețeta de chec cu iaurt a cucerit imediat atât inimile celor mici, cât și ale celor mai mari. Modul de preparare este la fel de simplu, ca și în cazul celui clasic și nu ai nevoie decât de câteva ingrediente simple, care sunt, de regulă, la îndemâna oricui. Acesta este un desert, care, cu siguranță, va răsfăța întreaga familia, dar care chiar poate fi potrivit și pentru o masă festivă, putând fi savurat alături de o cană de ceai sau cafea.

În continuare, îți vom dezvălui cel mai simplu mod de preparare al checului cu iaurt, dar îți vom spune și câteva trucuri utile ce te vor ajuta să obții o textură foarte pufoasă și delicioasă pentru preparatul tău.

Cuprins:

  1. Chec cu iaurt - ingrediente și mod de preparare
  2. Rețetă de chec cu iaurt - sfaturi pentru un chec pufos

1. Chec cu iaurt - ingrediente și mod de preparare

Pentru checul cu iaurt pufos ai nevoie de câteva ingrediente de bază, care sunt adesea regăsite în fiecare bucătărie. Fă-ți acum lista de cumpărături, dacă îți lipsește ceva, și pregătește-te să te bucuri de cel mai bun desert, pentru că, în continuare, te vom învăța pas cu pas cum să faci acest preparat simplu.

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 200 g zahăr È™i îndulcitori
  • 200 g iaurt natural
  • 100 g unt topit sau ulei
  • 3 ouă
  • 1 linguriță de praf de copt
  • esență de vanilie
  • jumătate de linguriță de sare
  • zahăr pudră È™i nuci pentru decor, opÈ›ional

Prima dată, pentru prepararea checului simplu cu iaurt, trebuie să încălzești cuptorul la 180 de grade și să pregătești o tavă specială, pe care să o ungi cu unt sau să o tapetezi cu făină.

Apoi, într-un castron mare, amestecă untul topit și zahărul până obții o compoziție omogenă. Adaugă ouăle în compoziție, unul câte unul, amestecând bine, până când acestea se încorporează perfect. Adaugă apoi și iaurtul și esența de vanilie și amestecă până se omogenizează.

Într-un castron separat, pune făina, praful de copt și sarea. Adaugă această compoziție uscată treptat în compoziția umedă, amestecând continuu, până când toate ingredientele se încorporează bine.

Toarnă aluatul obținut în tava de chec pregătită anterior și nivelează totul cu ajutorul unei linguri sau spatule de bucătărie. Checul va fi introdus apoi în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 40-45 de minute. Când este gata, scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească în tavă timp de aproximativ 10 -15 minute, apoi transferă-l pe o farfurie sau un fund și lasă-l să se răcească complet.

După ce checul s-a răcit, poți presăra peste el zahărul pudră sau chiar și un strat subțire de gem sau glazură de ciocolată, dacă dorești un gust mai dulce.

Checul cu iaurt este perfect pentru a fi savurat alături de cafea, pentru consumatori, și este potrivit în orice moment al zilei. Cu siguranță că întreaga familie va fi încântată de acest desert extrem de delicios, dulce, dar și foarte fresh.

2. Rețetă de chec cu iaurt - sfaturi pentru un chec pufos

Dacă până acum am vorbit despre modul de preparare, este momentul să îți oferim câteva trucuri pentru rețeta de chec pufos cu iaurt, astfel încât să te bucuri de cele mai bune rezultate.

Așadar, pentru a obține o consistență moale și pufoasă, alege un iaurt bogat în grăsimi, precum ar fi cel grecesc. Acest lucru îi va oferi rețetei de chec economic cu iaurt un aer extrem de fin la atingere.

Foarte important mai este să menții toate ingredientele la temperatura camerei, inclusiv ouăle, untul și iaurtul. Acestea se vor încorpora astfel mai ușor în compoziție, lucru ce ajută la obținerea unui chec mai pufos.

De asemenea, atunci când adaugi ouăle în compoziție, bate-le bine până devin spumoase. Checul va crește astfel mult mai bine, iar textura va fi și ea una mai aerată.

Un alt truc extrem de utilizat în rândul gospodinelor este acela de a cerne făina și praful de copt, înainte ca acestea să fie adăugate în compoziție. Motivul este simplu. Dacă respecți acest pas, nu vor mai exista deloc cocoloașe în aluat, motiv pentru care checul va fi, fără îndoială, mai pufos.

Așadar, cu aceste trucuri simple, dar și cu rețeta pe care ți-am oferit-o mai sus, vei obține un desert perfect, foarte delicios și pufos, care va fi apreciat de întreaga familie.

În concluzie, checul cu iaurt este o variantă alternativă la checul simplu, însă, în ultima vreme, este extrem de răspândit în rândul gospodinelor, pentru textura diferită și gustul delicios. Dacă nu l-ai încercat până acum, neapărat trebuie să-i dai o șansă, căci nu vei regreta.

Sursa foto: pexels.com