Ciorba de miel

Ciorba de miel – rețete gustoase, perfecte pentru mesele alături de cei dragi

Există numeroase ciorbe delicioase foarte populare, însă cea care conține carne de miel iese în evidență. Mielul are un gust distinctiv și aromat adorat de mulți. Are o aromă bogată, care este unică în comparație cu alte sortimente precum puiul sau vita, fiind perfect pentru ciorba de miel cu borș.
Acest preparat este și o masă hrănitoare, care conține o mulțime de legume, ierburi și alte ingrediente care sunt benefice pentru digestie. Această combinație de ingrediente sănătoase și arome delicioase poate face din ciorba de miel cu tarhon și smântână o masă delicioasă și sățioasă.
Rețeta de ciorbă de miel conține numeroase condimente deosebite, cum ar fi chimen, coriandru, turmeric și scorțișoară. Un castron fierbinte cu o astfel de ciorbă poate fi tot ce ai nevoie într-o zi rece.
Cuprins:

  1. Ciorbă de miel – cum alegi carnea potrivită pentru preparat?
  2. Ciorbă de miel cu tarhon – lista ingredientelor de care ai nevoie
  3. Cum se face ciorba de miel – pașii pe care să îi urmezi pentru o rețetă reușită

1. Ciorbă de miel – cum alegi carnea potrivită pentru preparat?

Atunci când cauți carnea de miel pentru ciorbă, îți dorești să alegi o bucată potrivită care să adauge aromă și textură preparatului. Îți prezentăm câteva sfaturi pentru a te ajuta să alegi mielul perfect pentru rețeta de ciorba de miel cu borș și smântână.

Pentru o rețetă de ciorbă de miel delicioasă este indicat să alegi porțiuni de carne cu os. Printre cele mai gustoase sortimente sunt capul, gâtul, coastele sau pieptul. Acestea sunt pline de aromă și vor deveni fragede atunci când sunt gătite lent. Grăsimea din carnea de miel adaugă savoare, iar de aceea este indicat să alegi carnea cu mici dungi de grăsime care o străbat, cunoscută sub numele de carne marmorată.

2. Ciorbă de miel cu tarhon - lista ingredientelor de care ai nevoie

Dacă te întrebi cum se face ciorba de miel, este necesar, în primul rând, să descoperi lista de ingrediente. Desigur, acestea variază în funcție de rețeta care se va aborda și cu ce acrim ciorba de miel. Totuși, ingredientele pentru ciorba de miel pe care le vei regăsi în orice rețetă sunt:

  • Carne de miel: alege o bucată de miel aromată și fragedă, dar obligatoriu trebuie să aibă și porțiuni de os. Ai posibilitatea de a alege cap, gât, coaste sau piept deoarece sunt cele mai potrivite pentru rețetele de ciorbă de miel.
  • Legume: Ceapa, morcovii, țelina și usturoiul sunt legume proaspete ce trebuie incluse în ciorba de miel, rețeta tradițională. În cazul în care vrei să adaugi elemente de noutate și să te abați de la ciorba de miel din rețeta clasică, poți folosi și alte legume precum cartofii și păstârnacul.
  • Ierburi și condimente: frunzele de dafin, cimbrul, rozmarinul și pătrunjelul sunt ierburi folosite pentru prepararea ciorbei de miel. Chimenul, coriandru, turmeric și curry sunt, de asemenea, condimente folosite pentru a adăuga aromă și profunzime în rețeta pentru ciorbă de miel tradițională.
  • Compoziție: la bază a ciorbei se poate folosi apă, bulion de pui sau de vită sau bulion de legume.
  • Sare și piper: acestea sunt adăugate după gust.
  • Smântână: este un ingredient foarte des folosit la ciorbe, întrucât aduce un plus de aromă preparatului. În funcție de preferințele personale sau ale invitaților, poți adăuga smântână la rețeta de ciorbă de miel cu tarhon pe care o pregătești.
  • Ingredientele opționale care pot fi adăugate în supa de miel sunt acestea: fasole, linte, orez sau paste.

3. Cum se face ciorba de miel – pașii pe care să îi urmezi pentru o rețetă reușită

Dacă ți-ai propus să pregătești o ciorbă de miel tradițională după rețetă, găsești mai jos tot ce ai nevoie, inclusiv etapele de pregătire.

Ingrediente:

  • 600g carne de miel;
  • 1 ceapa, tocată sau o legătură de ceapă;
  • 3 morcovi;
  • 2 bucăți de pătrunjel rădăcină;
  • 2 păstârnaci;
  • 4 căței de usturoi, tocați;
  • 50g unt;
  • 200ml smântână grasă;
  • gălbenușul de la un ou;
  • pătrunjel și leuștean sau alte verdețuri și condimente pe care le preferi;
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare:

Mai întâi se prelucrează carnea, pe care trebuie să o speli foarte bine sub jetul de apă, iar apoi să o tai în bucăți mărunte pentru a o așeza la fiert în apă cu puțină sare. Asigură-te că aduni toată spuma și ulterior, poți adăuga ceapă tăiată cât mai mărunt. Poți acoperi oala și lăsa la fiert.
Morcovii, păstârnacul și pătrunjelul rădăcină se taie cubulețe și se călesc în unt, pentru ca ulterior să fie adăugate peste carnea fiartă. Totul se lasă apoi la fiert, până când carnea devine foarte moale. Mai apoi, se acrește ciorba adăugând borș. Se dă toată compoziția în clocot, iar apoi se adaugă gălbenușul pentru un plus de culoare și smântâna pentru un gust aparte.

Așadar, respectând lista de ingrediente și pașii de cum se prepară ciorba de miel de mai sus poți pregăti o rețetă de ciorbă de miel cu tarhon clasică sau adaptată la tine acasă, bucurându-i pe toți degustătorii!

Sursa foto: pexels.com