
Iahnie de fasole
Dor de un preparat tradițional românesc, ca la mama acasă? Vă invităm să descoperiți varianta noastră de iahnie de fasole.
Ingrediente:
-400 g fasole
-3 cepe roÅŸii
-3-4 căţei usturoi
-1 foaie dafin
-4 linguri pastă de roşii
-3-4 linguri ulei
-pătrunjel
Mod de preparare:
Se alege fasolea, se spală în câteva ape și se lasă să se înmoaie peste noapte. A doua zi se fierbe în câteva ape pentru a elimina toxinele. După ce fasolea va fi fiartă, se ține la scurs.
Se taie ceapa, usturoiul se pisează și se pun la călit. După câteva minute, se adaugă fasolea și puțină apă.
Într-un bol separat se pregătește pasta de roșii cu sare și piper. Se adaugă și foaia de dafin și se lasă să scadă, la foc mediu, la cuptor.
După ce se mixează cu fasolea, se adaugă puțin pătrunjel și este gata de servit.
Poftă bună!