Supă cremă de sparanghel - rețete ușoare, gustoase și sănătoase

Supă cremă de sparanghel - rețete ușoare, gustoase și sănătoase

Această legumă cu multe beneficii pentru sănătate și ușor de gătit este ideală pentru a pregăti aperitive, supe sau garnituri pentru felul principal. Sparanghelul se consumă încă din timpuri străvechi datorită proprietăților sale și se gătește în prezent nu numai în marile restaurante, ci și în meniurile familiilor care doresc să se bucure de preparate delicioase. În acest articol vei afla cum se prepară câteva rețete cu sparanghel, ideale pentru menținerea sănătății organismului.

alt text

1. Supă cremă de sparanghel cu roșii - rețeta de supă cremă cu sparanghel, roșii și busuioc

Ce poate fi mai bun înaintea servirii unui fel principal decât o supă de sparanghel? Aceasta nu este numai un aperitiv excelent, ci și un preparat sănătos. Deși apare primăvara pe piață, sparanghelul se găsește în marile magazine în toată perioada anului. Dacă renunți la alimentele cu multe calorii și alegi această legumă minunată, calitatea vieții tale se va îmbunătăți considerabil. În plus, când folosești ingrediente de calitate în bucătărie, vei avea certitudinea că poți prepara cele mai bune rețete pentru familia ta, una dintre ele fiind cea de supă cremă cu sparanghel, roșii și busuioc.

Sparanghel în supă cremă cu roșii și busuioc
alt text

Ingrediente necesare:

Mod de preparare:

  1. Se spală sparanghelul și se îndepărtează părțile lemnoase.
  2. Se rupe sparanghelul în bucățele mici.
  3. Se spală legumele și se taie rondele sau cubulețe.
  4. Usturoiul se dă pe răzătoare.
  5. Se sotează legumele în uleiul încins.
  6. Se adaugă apă sau supă peste legume și se lasă să fiarbă la foc mic.
  7. Se adaugă roșiile depelate și se lasă la fiert.
  8. După aproximativ 10 minute se scot legumele într-un vas și se mixează cu blenderul.
  9. Se pun legumele mixate înapoi în supă și se amestecă bine.
  10. Se adaugă sare, piper și condimente după gust.
  11. Se presară verdeață tocată mărunt.
  12. Se servește cu crutoane din pâine cu ierburi aromatice.

Urmând această rețetă pas cu pas vei obține un preparat excelent pentru a fi servit ca aperitiv, pentru tine și familia ta!

2. Supă cremă cu sparanghel - supă de sparanghel simplă și gustoasă

Dacă guști o singură dată acest preparat vei avea surprinderea să descoperi că, pe lângă aspectul plăcut și mirosul îmbietor, are și un gust delicios și o textură fină. Combinația aceasta de ingrediente va crea un adevărat răsfăț pentru papilele gustative și-ți vei dori să o prepari din nou.

Care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a reuși rețeta de supă cremă de sparanghel? Iată aici!

  • o legătură de sparanghel verde;
  • 4-5 grăunÈ›i de usturoi;
  • doi cartofi;
  • 50 g unt;
  • 200 ml de smântână pentru gătit;
  • sare după gust;
  • zeama de la o jumătate de lămâie;
  • 100 g parmezan răzuit.

alt text

Modul de preparare pentru rețeta de supă cremă de sparanghel este următorul:

  1. Sparanghelul spălat se rupe în bucăți potrivite.
  2. Se taie rondele sparanghelul fraged și se îndepărtează partea lemnificată.
  3. Se taie cartofii cubulețe.
  4. Se dă usturoiul pe răzătoarea mică.
  5. Se trag la tigaie legumele.
  6. Se adaugă apă și se lasă la fiert pentru 10 minute.
  7. Se drege cu smântână și zeamă de lămâie.
  8. Se adaugă sare după gust.
  9. Se pune parmezan ras pe deasupra.

Această mâncare se servește caldă, cu crutoane aromate. Poftă bună!

3. Supă de sparanghel - rețeta clasică de supă de sparanghel

Această rețetă rapidă și delicioasă este practicată din timpuri străvechi și rezultatele sunt excelente de fiecare dată. Sparanghelul are proprietăți nutritive deosebite datorită vitaminelor și mineralelor din compoziție, deși nu are multe calorii și nu îngrașă. Prin urmare, este momentul să adopți un stil de viață sănătos și să alegi cele mai bune ingrediente pentru a obține cele mai gustoase preparate.

Rețeta de supă de sparanghel este ideală atât primăvara, când organismul are nevoie de vitamine și minerale după anotimpul rece, cât și în alte anotimpuri.

Rețeta clasică de supă de sparanghel

Ingrediente necesare:

  • 600 g de sparanghel;
    un fir de praz;
  • 5-6 fire de ceapă verde;
  • o rădăcină de păstârnac;
  • o lingură de unt topit;
  • 1,5 litri supă de pui;
  • sare după gust;
  • 6 ouă fierte moi;
  • 6 felii de pâine prăjită.

Mod de preparare:

  1. Se aleg vârfurile fragede de la sparanghel și se taie bucățele.
  2. Se taie rondele prazul și ceapa verde.
  3. Se taie cubulețe păstârnacul.
  4. Se sotează legumele în untul topit.
  5. Se adaugă supa de pui și se lasă 10 minute la fiert.
  6. Se potrivește de sare supa.
  7. Este un deliciu dacă servești câte un ou poșat la o porție de supă.
  8. O felie de pâine prăjită desăvârșește gustul delicios.

Ori de câte ori pregătești această rețetă vei avea surprinderea să descoperi același gust special și aprecierile vor continua să apară de fiecare dată.

În concluzie, dacă achiziționezi ingredientele potrivite și dacă urmezi modul de preparat al rețetei preferate de tine poți realiza permanent un preparat delicios, în propria bucătărie, cu care să-i impresionezi pe cei dragi!.

Surse foto: pexels.com, freepik.com