Proiectul de Colectare și Reciclare a Uleiului Uzat

Să păstrăm împreună natura curată!

Alătură-te inițiativei noastre de reciclare a uleiului alimentar folosit și hai să contribuim împreună la un viitor sustenabil. Ne-am propus să colectăm 1.000.000 de litri de ulei până la final de 2024. Am reușit să strângem până acum 940.000 de litri de ulei și avem nevoie și de ajutorul tău pentru a continua această misiune importantă. Colectează corect uleiul folosit și adu-l în cel mai apropiat hipermarket Auchan, de unde acesta va fi transportat și reciclat în biodiesel de către un reciclator autorizat.

Cum reciclez uleiul alimentar?

Campania de colectare a uleiului uzat continuă în hipermarketurile Auchan din țară. Colectează uleiul folosit, după răcire, într-un recipient transparent de plastic. Acesta va fi de asemenea reciclat. Atenție, uleiul trebuie să fie strecurat și neamestecat cu alte deșeuri. Colectează minimum 0.5 litri de ulei uzat (sau multiplu de 0.5 litri) și adu recipientele tale în cel mai apropiat hipermarket Auchan, la biroul Serviciu Clienți. În funcție de cantitatea predată, vei fi răsplătit cu apă plată sau detergent de vase.

De ce trebuie să reciclăm uleiul alimentar?

Pentru a păstra apa curată!

Uleiul alimentar folosit are efecte devastatoare asupra calităţii mediului înconjurător, unul dintre cele mai nocive efecte fiind cel asupra apei. Studille de specialitate au demonstrat că un singur litru de ulei aruncat la canalizare poluează 1 milion de litri de apă, aceasta reprezentând cantitatea necesară unui adult pentru a supravieţui timp de 14 ani. Odată ajuns în apă, uleiul nu se dizolvă, ci formează o peliculă la suprafaţa apei ce împiedică oxigenul să ajungă la plantele şi vieţuitoarele acvatice.

Pentru a păstra pământul sănătos!

Prin reciclarea uleiului alimentar eviţi consecinţele dăunătoare pe care acesta le are şi asupra solului. Odată aruncat pe sol în grădină, de exemplu, uleiul uzat râncezeşte şi reduce fertilitatea solului, oprind regenerarea acestuia.

Pentru a face economii!

Prin reciclarea corectă a uleiului alimentar uzat eviți costurile de întreținere pe care le presupune înfundarea și corodarea țevilor cauzate de aruncarea uleiului în chiuvetă sau canalizare. În schimb, reciclat în mod corect, uleiul alimentar uzat devine o resursă importantă în fabricarea biocombustibilului, 1 singur litru de ulei folosit generând 900 de mililitri de biodiesel.

În 2023 ne-am propus să colectăm 300.000 de litri de ulei alături de partenerii noștri AQUA Carpatica și Fairy iar cu ajutorul a peste 200.000 de clienți implicați în proiect am depășit cu 23.000 de litri obiectivul propus. În 2024 vrem să colectăm 400.000 de litri de ulei și până la finalul lunii martie am ajuns deja la 94.000 de litri.

De la începutul proiectului și până în prezent am reușit să adunăm 940.000 de litri de ulei. Acest lucru a dus la salvarea a 940 de miliarde de litri de apă de la contaminare, echivalentul cantității necesare de consum pentru locuitorii Bucureștiului în 700 de ani. Alătură-te și tu mișcării pentru un viitor mai curat și mai sănătos pentru mediu!