Omletă cu chipsuri de cartofi

Bonjurică, bonjurică! La mulți dragi lipicioși! Cadou de 1 iunie e o farfurie plină de chipsuri. Da, ați auzit bine! Faceți liniște ca să auziți toate chipsurile din omletă. E o farfurie care va fi cerută nu doar la mic dejun, așa că faceți stocuri de ouă, că de chipsuri nu vă faceți griji... găsiți la cei mici, iar rețeta e în filmul de mai jos. Gătiți și cu mic cu mare să mă pomeniți.

Ingrediente

4 porții

10 ouă
120 g chipsuri din cartofi de calitate
Unt, ulei de măsline
Sare, piper
Parmezan ras
Ceapă verde sau chives tocate mărunt

Adaugă ingredientele în coș

Mod de preparare

Ouăle se bat ca și cum v-ar fi făcut ceva, eventual cu mixerul. Puteți încerca și să le separați și să aveți albușurile spumă.

Compoziția trebuie să fie cât mai aerată. Un pic de sare, piper. Apoi amestecați chipsurile cu ouăle bătute, delicat, să nu le rupeți. Le lăsați 2 minute. Între timp, încingeți tigaia cu un pic de unt și ulei. Turnați compoziția și gătiți la foc mediu.

Puteți acoperi tigaia sau puteți să o răsturnați pe o farfurie-capac și să prăjiți un pic și pe cealaltă parte această falsă tortilla. Trebuie să rămână pufoasă și aurie pe ambele părți, deci nu insistați cu gătitul. La final, presărați parmezan, cozi de ceapă verde tocate fin și dați mai departe această soluție simplă de fericire.

Ai putea încerca și...

Supă de roșii cu chiftele și spaghetti
află mai multe
Omletă cu chipsuri de cartofi
află mai multe
Tartă cu afine și cremă de lămâie și vanilie
află mai multe