4 porții
400 g hering în ulei sau oțet
250 g cartofi fierți, cuburi, prăjiți un pic
150 g castraveciori murați (cornichon), cuburi
250 g mere, cuburi
200 g țelină, cuburi, fiartă, coaptă sau prăjită al dente
1-2 sfecle coapte, tăiate felii cât mai subțiri
100 g ceapă felii, murată în oțet sau suc de lămăie cu zahăr
Pătrunjel și mărar verde
100 g maioneză
80 g smântână acră
2 linguri de muștar,
Zahăr sau miere, după gust
Sare, piper
Coaja rasă de la jumătate de lămâie
Sucul de la o lămîie
Ulei de măsline
Oțet alb
Un pic de marinadă de la castraveți
Se amestecă țelina și cartofii, cât sunt fierbinți cu un sos făcut din ulei, zahăr sau miere, muștar, sare, piper, oțet de la castraveți. Se lasă să stea la rece jumătate de oră sau chiar mai mult.
Între timp, se marinează feliile de sfeclă în ulei și oțet. Se așază pe o farfurie mai largă, în cerc, suprapuse. Se adaugă merele și castraveții și se amestecă și cu sosul făcut din maioneză și smântână. Dacă e nevoie, se reglează cu muștar și suc de lămîie. Se adaugă și mazărea, un pic de pătrunjel și mărar tocate.
Se pune salata peste sfeclă, se așază pe ea 100 g hering. Peste sau alături de pește se așază un pic de ceapă murată. O frunză de pătrunjel orientată spre Viena și salata e deja gata să fie atacată cu fast și poftă bună.
👉 Verifică retea si pe retelele noastre sociale!