REGULAMENTUL CONCURSULUI „Copilărim în natură – Giveaway Instagram”

REGULAMENTUL CONCURSULUI „Copilărim în natură – Giveaway Instagram”

Publicat pe 26.05.2021

REGULAMENTUL CONCURSULUI „Copilărim în natură - Giveaway Instagram”
Perioada Concursului 27.05.2021

Art.1: ORGANIZATORUL CONCURSULUI

  1. (1) Organizatorul Concursului „Copilărim în natură – Giveaway Instagram” (denumit in cele ce urmeaza “Concursul”) este AUCHAN ROMANIA S.A, cu sediul in Str. Brasov, nr 25, Camera 1, etaj 4, Sector 6, Bucuresti, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J40/2731/14.02.2005, cod fiscal nr. RO17233051, reprezentat prin dna. Elena Frâncu in calitate de Imputernicit, denumit in cele ce urmeaza „Organizator”.
    (2) Decizia de derulare a acestui Concurs conform regulilor din prezentul Regulament este finala si obligatorie pentru toti participantii. Organizatorii isi rezerva dreptul de a modifica sau schimba prezentul Regulament Oficial (denumit in continuare „Regulamentul”), prin intocmirea unui act aditional.
    (3) Concursul se derulează de către Organizator și prin intermediul TOTAL PR Business SRL cu sediul în Bucuresti, str. Luncșoara, nr. 25, bl. 75, ap. 16, înregistratǎ sub numǎrul J40/19259/2007 CUI RO 22568371 tel 031.437.01.10. Pe perioada Concursului, Agenția va desfășura următoarele activități: (a) desemnează câștigătorul concursului; (b) contactează câștigătorul pentru validarea premiilor.
    (4) Concursul este organizat în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 99/2000, privind comercializarea produselor și serviciilor pe piață, cu modificările și completările ulterioare, precum și cu legislația română aplicabilă.
    Art.2: DURATA CONCURSULUI SI ARIA DE DESFĂȘURARE
    (1) Concursul „Copilărim în natură – Giveaway Instagram” este organizat si desfasurat in conformitate cu prevederile prezentului Regulament Oficial, pe toata Perioada Concursului, pe contul de Instagram Auchan Romania: https://www.instagram.com/auchanromania/.
    (2) Concursul se desfasoara in data de 27.05.2021 (denumita in continuare „Perioada Concursului”). In situatia in care Organizatorul decide sa scurteze/ sa prelungeasca Perioada Concursului, acest fapt va fi adus la cunostinta publica, prin modalitatile prevazute la Art. 4.
    (3) Concursul nu este în niciun fel sponsorizat, susținut, administrat sau asociat cu platforma de socializare Instagram.
    Art.3: DREPTUL DE PARTICIPARE LA CONCURS
    (1) Concursul se adreseaza tuturor persoanelor fizice, care au implinit varsta de 18 ani pana la data de 26 mai 2021, cu domiciliul sau resedinta in Romania, care accepta termenii si conditiile prezentului Regulament si acceseaza si interactioneaza cu contul de Instagram al organizatorului (denumite in continuare „Participanti”).
    (2) Nu pot participa la acest Concurs angajatii Organizatorului, ai eventualilor terti Parteneri implicati in Perioada Concursului, dupa caz, precum si sotul/sotia si rudele de gradul I si II ai acestora.
    (3) Organizatorul isi rezerva dreptul de a in latura orice tentativa de frauda prin restrictionarea accesului de a participa la acest Concurs a persoanelor care incearca sa fraudeze.
    (4) Participarea la acest Concurs implica cunoasterea si acceptarea integrala, expresa si neechivoca a prezentului Regulament.
    (5) Organizatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru Participantii care nu indeplinesc conditiile de participare la Concurs mentionate in prezentul Regulament si/sau care au accesat contul de Instagram al Organizatorului inainte sau dupa incheierea Perioadei Concursului.
    Art. 4. REGULAMENTUL CONCURSULUI
    (1) Concursul se va derula conform cu prevederile prezentului Regulament Oficial, acesta fiind obligatoriu pentru toti Participantii.
    (2) Regulamentul Concursului este disponibil pe Perioada Concursului pe site-ul www.romania.auchan.ro.
    (3) Organizatorul își rezervă dreptul de a înlătura orice tentativă de fraudă prin restricționarea accesului de a participa la acest concurs a persoanelor care încearcă să fraudeze.

(4) Participarea la acest Concurs implica cunoasterea si acceptarea integrala, expresa si neechivoca a prezentului Regulament.

(5) Organizatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru Participantii care nu indeplinesc conditiile de participare la Concurs mentionate in prezentul Regulament si/sau care au accesat pagina de Instagram aferenta Promotiei inainte si/sau dupa incheierea Perioadei Concursului.
(6) Fiecare Participant care utilizeaza aplicatia Instagram are posibilitatea directa de a-si sterge comentariul lasat la postarea de Concurs.
Art.5. MECANISMUL DE DESFASURARE A CONCURSULUI
(1) Pentru a participa la acest Concurs, Participantii vor trebui sa:
– acceseze contul de Instagram Auchan Romania (https://www.instagram.com/auchanromania/)
– urmareasca contul de Instagram Auchan Romania (https://www.instagram.com/auchanromania/), prin apasarea butonului „follow”/„urmareste”
– interactioneze cu postarea de Concurs publicata la ora 09:00 pe contul de Instagram Auchan Romania prin adaugarea unui comentariu prin care sa specifice câte produse se ascund în macheta de concurs si care sunt acesta.
– sa fie membru MyCLUB Auchan (să dețină cardul de fidelitate fizic sau digital activat). Cardul de fidelitate MyCLUB Auchan se poate genera automat din contul de client de pe auchan.ro sau aplicatia Auchan sau poate fi solicitat un card fizic, in magazine, de la Serviciul Clienti sau la casele de marcat. Mai multe despre activarea cardului de fidelitate, aici: https://romania.auchan.ro/ro/continut/serviciile-noastre/myclub-auchan.
(2) Pe toata Perioada Concursului un Participant poate posta un singur comentariu la postarea de Concurs si va putea castiga un singur premiu.
(3) Pe toata Perioada Concursului se vor desemna in total 1 (un) castigator și 1 (o) rezerva, desemnati in functie de corectitudinea si rapiditatea raspunsului.
(4) Organizatorul isi rezerva dreptul de a inlatura orice tentativa de frauda prin restrictionarea accesului conturilor participantilor care incearca sa fraudeze, spre exemplu, dar fara limitare la participarea cu mai multe adrese de e-mail.
(5) Castigatorul vor fi anuntati public pe contul de Instagram al Auchan Romania dupa validarea datelor acestora, afisandu-se numele și prenumele lor.
(6) Pentru desemnarea câștigătorilor se vor lua în calcul inscrierile realizate la postarea de concurs in perioada de desfasurare a Concursului.
(7) Anuntarea castigatorilor va fi realizata pe data de 28 mai 2021, până ora 17:00.
ART. 6 DESEMNAREA CÂȘTIGĂTORILOR. CONDIȚII DE VALIDARE
(1) Va putea castiga Premiul Concursului cea mai rapida prima persoana care a lasat un comentariu cu răspunsul corect la postarea de concurs publicata in data de 27 mai pe contul de Instagram Auchan Romania S.A., in conformitate cu art. 5 de mai sus.
(2) De asemenea, conform aceluiași mecanism, urmatoarea persoana care a lasat un comentariu cu raspunsul corect va fi desemnata rezerva.
(3) Pentru ca un participant sa fie validat pentru acordarea unui Premiu al Concursului, acesta trebuie sa indeplineasca cumulativ urmatoarele conditii:
– sa aiba dreptul de participare stipulat la Art. 3 din prezentul Regulament si Art. 5 din prezentul Regulament;
– să trimită Organizatorului datele sale de contact (nume, prenume, numărul cardului de fidelitate activ MyCLUB sau adresa de e-mail folosită pentru crearea contului de client pe auchan.ro, pentru a putea primi premiul pe cardul MyClub Auchan) pe adresa concurs@auchan.ro în termen de 24 ore lucrătoare de la data desemnării sale ca și câștigător al Premiului.
(4) Între participantul la Concurs, titularul contului de Instagram și câștigătorul premiului trebuie sa existe o identitate perfectă (fără dubii) de persoană fizică/virtuală (online), astfel încât datele de contact mai sus menționate să poată fi utilizate în mod valabil și a se valida predarea premiului Participantului respectiv;
(5) In cazul in care unul dintre participantii desemnati castigatori nu indeplineste conditiile de mai sus, premiul va fi acordat uneia dintre rezerve, in ordinea desemnarii acestora, cu aplicarea corespunzatoare a dispozitiilor de mai sus.
ART. 7 PREMIILE SI ACORDAREA PREMIILOR

  1. Premiul oferit in cadrul acestui Concurs este 1 (unul), cu o valoare de 300 lei cu TVA sub forma de bonus pe cardul de fidelitate MyCLUB Auchan. Premiul poate fi folosit pentru achizitia oricarui produs, mai putin tutun sau produse din tutun, ecotaxe, taxe verzi si baterii. Premiul poate fi utilizat in 1 sau mai multe sesiuni de cumparaturi din magazinele fizice Auchan sau online pe www.auchan.ro. Valabilitatea premiului: 1 februarie 2022, ora 23:59:59.

NOTA: Castigatorul Premiului nu vor avea posibilitatea de a primi contravaloarea in bani a premiului si nu vor putea solicita Organizatorului inlocuirea acestuia cu alte bunuri sau cupoane valorice.

Premiul este atribuit conform cu mecanismul descris in Regulament si va fi transmis numai Participantilor validati, in conformitate cu prevederile acestui Regulament.
(2) Premiul oferit în cadrul acestui Concurs va fi transferat in contul castigatorului în maximum 24 de ore lucratoare din momentul anunțării și validării Căștigătorului.
Câștigătoriul premiului atribuit în cadrul acestui Concurs nu are posibilitatea de a primi contravaloarea în bani a premiului sau schimbarea acestuia cu alte bunuri.
(3) Pentru a putea utiliza premiul, Câștigătoriul trebuie sa detină o adresă de e-mail și un card de fidelitate MyCLUB Auchan activ (digital sau fizic). Castigatoriul trebuie sa foloseasca bonusul primit pe cardul de fidelitate in termenul specificat la primirea acestuia.
(4) Premiul este atribuit conform cu mecanismul descris în Regulament și va fi transmise numai Castigatorilor validați în conformitate cu prevederile acestui Regulament.
(5) Premiul acordat în cadrul acestui Concurs trebuie să fie revendicat în conformitate cu prevederile prezentului Regulament Oficial, în caz contrar Organizatorul poate dispune de acestea dupa cum consideră, inclusiv poate să nu le atribuie.
ART. 8. ACORDAREA BONUSULUI PE CARDUL DE FIDELITATE. DREPTUL DE UTILIZARE.
(1) Premiul este exprimat si va fi acordat sub forma de in bonus pe cardul de fidelitate MyCLUB Auchan detinut de Participant si poate fi utilizat numai cu acceptarea si respectarea prezentului Regulament, precum si a termenele si conditiilor MyClub Auchan.
(2) Premiul oferit in cadrul acestui Concurs cu o valoare de 300 lei cu TVA sub forma de bonus pe cardul de fidelitate MyCLUB Auchan. Premiul poate fi folosit pentru achizitia oricarui produs, mai putin tutun sau produse din tutun, ecotaxe, taxe verzi si baterii. Premiul poate fi utilizat in 1 sau mai multe sesiuni de cumparaturi din magazinele fizice Auchan sau online pe www.auchan.ro. Valabilitatea premiului: 1 februarie 2022, ora 23:59:59.
(3) Auchan Romania S.A. nu raspunde in cazul pierderii cardului de fidelitate, in cazul in care o alta persoana fata de titularul cardului de fidelitate foloseste in mod fraudulos cardul de fidelitate/bonusul inregistrat pe acesta sau daca Participantii castigatori declara un numar de card gresit.
ART. 9. TAXE ȘI IMPOZITE
(1) Organizatorul va calcula, plăti și declara impozitul pe premii, datorat la acordarea premiilor, și pentru care există obligativitatea de reținere, în conformitate cu prevederile din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările si completările ulterioare, în măsura în care premiul acordat unui singur câştigător depășește plafonul zilnic stabilit prin lege ca fiind neimpozabil (600 de lei). Orice alte obligaţii de natură fiscală sau de alta natură, în legătura cu premiile, revin în exclusivitate câştigătorului.
(2) În conformitate cu legislația financiar – fiscală, fiecărui câștigător al unui premiu cu o valoare mai mare de 600 lei care acceptă premiul și căruia i se înmânează acest premiu i se va solicita în mod obligatoriu și numarul CNP-ului său, aceste date fiind necesare Organizatorului, ca date obligatorii sub aspectul legislației financiar – fiscale.
Art. 10. Responsabilitate
(1) Participarea la acest Concurs implica cunoasterea si acceptarea integrala, expresa si neechivoca a prezentului Regulament.
(2) Organizatorul nu este responsabil pentru eventualele defectiuni tehnice ce apar independent de vointa sa care pot conduce la intreruperea functionarii canalului de inscriere la Concurs. In eventualitatea unei astfel de intreruperi, inscrierile se vor relua dupa remedierea defectiunilor.

Art. 11. Incetarea Concursului
(1) Concursul poate inceta inainte de termen numai in cazul aparitiei unui eveniment ce constituie forta majora, inclusiv in cazul imposibilitatii Organizatorului, din motive independente de vointa sa, de a continua Concursul.
Art. 12. PROTECTIA DATELOR PERSONALE
Prin participarea la acest Concurs, fiecare Participant isi da acordul, in mod expres si neechivoc, cu privire la:
(1) In conformitate cu dispozitiile Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor), Auchan Romania SA are obligatia de a prelucra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate mai jos, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana.

(2) Auchan Grup, impartasit la nivelul tarilor din UE unde este prezent, prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal, colectate direct de la dumneavoastra, prin mijloace automatizate/manuale. Scopul prelucrarii datelor cu caracter personal este participarea la concursul „Copilărim în natură – Giveaway Instagram” care se realizeaza pe contul de Instagram Auchan Romania.
În calitate de destinatari ai datelor cu caracter personal, datele dumneavoastră sunt în anumite cazuri dezvăluite furnizorilor de aplicații IT. Alte terțe părți la care Auchan Romania apelează nu au rolul de a prelucra datele, însă pot avea acces la acestea în îndeplinirea sarcinilor sau în interacțiunile lor cu Auchan Romania, cum ar fi societăți care asigură întreținere tehnică, auditori financiari sau juridici.
Datele dumneavoastră cu caracter personal pot fi puse la dispoziție sau transmise către terți și pentru respectarea unei cerințe legale sau pentru protejarea drepturilor și activelor Auchan Romania sau ale altor entități sau persoane, precum instanțe de judecată, notari publici, executori judecătorești, avocați și alți consultanți pe care-i putem contracta pentru reprezentarea intereselor noastre legitime, dacă este cazul. De asemenea, datele ar putea fi puse la dispoziția unor terți achizitori, în măsura în care activitatea Auchan Romania ar fi transferată (în totalitate sau parțial), iar datele persoanelor vizate ar fi parte din activele care fac obiectul unei astfel de tranzacții. În contextul îndeplinirii operațiunilor descrise mai sus, datele dumneavoastră cu character personal nu sunt transferate în străinătate către state din Uniunea Europeană („UE”), Spațiul Economic European („SEE”) sau din afara UE/SEE.
De asemenea, vă informăm că datele cu caracter personal la care se face referire în această Notă nu sunt supuse unor procese decizionale automatizate, inclusiv crearea de profiluri. Conform GDPR, beneficiaţi de următoarele drepturi în legătură cu prelucrarea datelor dumneavoastră:
a. dreptul de acces: aveți dreptul de a obține confirmarea faptului că datele dumneavoastră cu caracter personal sunt sau nu prelucrate și, în caz afirmativ, de a avea acces la tipul de date cu caracter personal și condițiile în care sunt prelucrate;
b. dreptul de a solicita rectificarea sau ștergerea: aveți posibilitatea de a solicita rectificarea datelor cu caracter personal inexacte, mai exact atunci când acestea nu mai sunt de actualitate, precum și completarea datelor incomplete, sau ștergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal în cazul în cazul în care: (i) datele nu mai sus necesare în scopul inițial (și nu există un nou scop legal), (ii) temeiul juridic al prelucrării este consimțământul persoanei vizate, persoana vizată își retrage consimțământul și nu există alt temei legal, (iii) persoana vizată își exercită dreptul de a se opune, iar operatorul nu are motive legitime care să prevaleze pentru a continua prelucrarea, (iv) datele au fost prelucrate ilegal, (v) ștergerea este necesară pentru conformarea cu legislația UE sau legislația română sau (vi) datele au fost colectate în legătură cu servicii ale societății informaționale oferite copiilor (dacă este cazul), când se aplică cerințe specifice cu privire la consimțământ;
c. dreptul de a solicita restricționarea prelucrării: aveți dreptul de a obține restricționarea prelucrării în cazurile în care: (i) considerați că datele cu character personal prelucrate sunt inexacte, pentru o perioadă care să permită operatorului să verifice exactitatea datelor cu caracter personal; (ii) prelucrarea este ilegală, dar nu doriți să vă ștergem datele cu caracter personal, ci să restrângem utilizarea acestor date; (iii) în cazul în care operatorul de date nu mai are nevoie de datele dumneavoastră cu caracter personal în scopurile menționate mai sus, însă dumneavoastră aveți nevoie de date pentru a constata, exercita sau apăra un drept în instanță; sau (iv) v-ați opus prelucrării, pentru intervalul de timp în care să verificăm dacă temeiurile legitime ale operatorului de date prevalează asupra drepturilor persoanei vizate;
d. dreptul de a vă retrage consimțământul cu privire la prelucrare, atunci când prelucrarea are la bază consimțământul, fără a afecta legalitatea prelucrării effectuate până în momentul respectiv;
e. dreptul de a vă opune cu privire la prelucrarea datelor din motive legate de situația particulară în care vă aflați, atunci când prelucrarea se întemeiază pe interes legitim, precum și de a vă opune, în orice moment, prelucrării datelor în scopuri de marketing direct, inclusiv crearea de profiluri;
f. dreptul de a nu fi supus unui proces individual automatizat care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează pe aceasta în mod similar într-o manieră semnificativă;
g. dreptul la portabilitatea datelor: însemnând dreptul de a vă primi datele cu caracter personal pe care le-ați furnizat operatorului de date într-o formă structurată, utilizată în mod curent și care poate fi citită automat, precum și dreptul de a transfera respectivele date către un alt operator, în cazul în care prelucrarea se bazează pe consimțământul dumneavoastră sau executarea unui contract și este efectuată prin mijloace automate.
Totodată, aveți posibilitatea de a vă adresa Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării
Datelor cu Caracter Personal cu sediul în București B-dul G-ral. Gheorghe Magheru, Nr 28-30, Sector 1, cod poștal 010336 și instanțelor de judecată competente. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa Auchan Romania in orice moment, cu o cerere scrisă transmisă prin utilizarea serviciilor poștale la adresa Strada Brasov, Nr 25 Sector 6, Bucuresti, in atentia Responsabilului cu Protectia Datelor sau pe email la adresa dpo@auchan.ro sau contact@auchan.ro.
Termenul de stocare: Vă vom stoca datele cu caracter personal doar pe perioadă de timp, dar nu mai mult de 2 ani de la ultima interactiune cu marca Auchan. In tot acest timp aveti posibilitatea sa va exercitati oricare dintre drepturile de mai sus, fara nicio constrangere.
Informații suplimentare referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal se regasesc pe paginile de web ale Auchan Romania in sectiunea Politica de Confidențialitate si Protectia Datelor cu Caracter Personal a Auchan Romania SA (la adresa www.auchan.ro sau pe celelalte site-uri web).
In ceea ce priveste trasabilitatea datelor pe aplicatia Instagram, operatorul Auchan se supune termenilor si Conditiilor aplicatiei, asa cum au fost descries si acceptate de orice alt User al acestei aplicatii.

Art. 13 – LITIGIILE SI LEGEA APLICABILA
(1) Eventualele litigii aparute intre Organizator, pe de o parte, si Participanti, pe de alta parte, se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta cale nu este posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.
(2) Organizatorul este indreptatit sa ia toate masurile necesare in caz de tentative de frauda a sistemului, abuz sau orice alte tentative care ar putea afecta imaginea acestui Concurs.
(3) In cazul in care sunt identificate persoane care au influentat sau facilitat castigarea de premii necuvenite, Organizatorul are dreptul de a cere urmarirea in instanta a respectivelor persoane, pe baza dovezilor existente.

ART. 14 – ALTE CLAUZE
(1) Deciziile Organizatorului privind Concursul sunt finale si aplicabile tuturor participantilor.
(2) Premiile neacordate vor ramane in posesia Organizatorului care poate dispune liber de acestea in maniera pe care o va considera necesara.
Prezentul regulament a fost intocmit de Organizator si semnat azi, 26.05.2021.

Auchan Romania S.A.
Prin Imputernicit
ELENA FRÂNCU
Manager Strategie Comunicare & Media