Pandișpan cu căpșuni

2. Rețetă de pandișpan cu căpșuni ca la mama acasă

Pandișpanul este una dintre prăjiturile care cu siguranță trezesc amintiri din copilărie, motiv pentru care ți-am pregătit o rețetă de pandișpan cu căpșuni delicios și ușor de făcut ca la mama acasă.

Pentru a-l prepara, ai nevoie de ingredientele următoare:

4 ouă
1 cană de zahăr granulat
1 cană de făină
1/2 linguriță de praf de copt
1/4 linguriță de sare
1 linguriță de extract de vanilie
1 cană de căpșuni proaspete, tăiate cubulețe
Zahăr pudră pentru decor

Modul de preparare implică respectarea următorilor pași:

  1. Încălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă rotundă de tort de 23 cm și unge-o cu unt sau ulei.
  2. Într-un bol mare, bate ouăle și zahărul până când obții o compoziție ușoară și spumoasă.
  3. Adaugă făina, praful de copt și sarea în compoziția de ou și zahăr și amestecă ușor cu o spatulă, până când ingredientele sunt încorporate bine, după care adaugă extractul de vanilie și amestecă din nou.
  4. Adaugă cubulețele de căpșuni și amestecă ușor cu spatula, până când sunt încorporate uniform în compoziție și toarnă totul în tava pregătită, netezind suprafața.
  5. Pune tava în cuptor și coace pandișpanul timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când este rumenit și trece testul scobitorii.
  6. Scoate tava din cuptor și lasă pandișpanul să se răcească în tavă timp de câteva minute.

La final, poți presăra și zahăr pudră deasupra și să te răsfeți cu gustul care te va proiecta în copilărie.

Button 01
Button 03