Plăcintă cu dovleac - simplă, fragedă și delicioasă

Plăcintă cu dovleac - simplă, fragedă și delicioasă

alt text
Dacă ți-e poftă de ceva consistent și gustos este momentul să te gândești la o plăcintă cu dovleac, fie că este anotimpul rece, fie un alt anotimp. Nu este necesar să sărbătorești ceva anume pentru a realiza o astfel de delicatesă sau un alt fel de mâncare deosebit. Există diferite tipuri de dovleac din care poți pregăti delicioasa plăcintă. De asemenea, poți alege rețeta ideală din multele variante care există. Dacă vrei să afli detalii despre prepararea unei plăcinte simple sau fragede cu dovleac, vei descoperi în continuare aspectele necesare pentru a obține cele mai bune rezultate.

Cuprins:

  1. Plăcintă cu dovleac - rețetă practică și gustoasă de plăcintă de dovleac
  2. Plăcintă de dovleac - rețetă de plăcintă cu dovleac fragedă, simplă și sănătoasă

1. Plăcintă cu dovleac - rețetă practică și gustoasă de plăcintă de dovleac

Dacă vrei să alegi o rețetă de plăcintă cu dovleac vei obține rezultate optime de fiecare dată când ai ingredientele de calitate și folosești tehnica potrivită pentru prepararea acestui desert minunat. Deoarece este destul de consistentă, plăcinta cu dovleac, mai precis rețeta cu aluat fraged , poate fi considerată drept gustare sau fel de mâncare pentru seară.
În următoarele rânduri vei descoperi cât de simplă și delicioasă este fiecare rețetă.

Rețetă de plăcintă de dovleac practică și simplă
alt text
Cu doar câteva ingrediente vei putea realiza un preparat delicios și consistent care va fi foarte apreciat de familie sau prieteni.

De ce ingrediente ai nevoie? Iată aici!

  • 2 oua proaspete;
  • 80 g zahar;
  • 100 g unt;
  • 2 linguri de smântână;
  • esență de vanilie;
  • un vârf de sare;
  • un praf de bicarbonat de sodiu;
  • faina cât cuprinde pentru a obÈ›ine un aluat bun de întins;
  • un dovleac de la raionul de legume;
  • 2 linguri de ulei;
  • 5 linguri de zahăr;
  • o esență de vanilie sau scorÈ›iÈ™oară de la raionul de condimente È™i mirodeniitle;
  • fulgi de migdale pentru decor.

Pentru această rețetă de plăcintă cu dovleac vei putea alege fie o tavă de tartă, fie una cu fund detașabil sau alta obișnuită de cuptor. Important este să urmărești rețeta pas cu pas pentru rezultate optime.

Iată care este modul de preparare:

  1. Bați bine ouăle cu un praf de sare și zahărul până se dizolvă.
  2. Adaugi untul topit și răcit și amesteci bine.
  3. Pui smântâna și omogenizezi totul.
  4. Pui arome după gust.
  5. Adaugi făina cernută amestecată cu bicarbonatul de sodiu.
  6. Amesteci și frămânți până simți că poți să întinzi aluatul pe blatul de lucru.
  7. ÃŽntinzi aluatul cu ajutorul unui sucitor.
  8. Tapetezi o tavă cu unt și făină.
  9. Pui aluatul întins în tavă astfel încât să rămână și pe marginile tăvii.
  10. Presezi puțin pe margini aluatul și îl dai la rece până pregătești dovleacul.
  11. Dovleacul curățat de coajă și răzuit se pune în uleiul puțin încălzit pe foc.
  12. Se adaugă zahărul și esența de vanilie.
  13. Se amestecă până se înmoaie puțin dovleacul.
  14. Se dă la rece și se adaugă peste foaia din tavă.
  15. Se ornează cu fulgi de migdale.
  16. Se coace la 150 de grade până se rumenește frumos.

Această rețetă de plăcintă cu dovleac este atât de practică și delicioasă încât o poți prepara foarte simplu și rapid. Este un adevărat răsfăț să mănânci un astfel de preparat consistent și aromat.

2. Plăcintă de dovleac - rețetă de plăcintă de dovleac fragedă, simplă și sănătoasă

Această rețetă de plăcintă cu dovleac se poate realiza foarte simplu dacă adopți tehnica necesară. Nu este niciun secret că dovleacul este și mai bun, și mai delicios, dacă îl coci la cuptor pentru umplutură. Fie că vrei să mănânci dovleac copt simplu, fie că vrei să-l folosești pentru plăcintă, rezultatul este uimitor. Există acel dovleac plăcintar la care nu mai ai nevoie de îndulcitori pentru a obține rezultate optime deoarece este deja destul de dulce.
Dacă vrei să realizezi plăcintă cu dovleac, mai exact rețeta cu puține ingrediente, vei descoperi în continuare că o poți consuma chiar și în zilele de post.

Plăcintă cu dovleac, rețetă simplă

alt text

Ingrediente necesare:

  • 150 ml apă;
  • 100 ml ulei;
  • 100 g zahăr;
  • un vârf de linguriță de sare;
  • un pic de bicarbonat de sodiu;
  • făină cât cuprinde pentru un aluat bun de întins;
  • un dovleac plăcintar;
  • o păstaie de vanilie sau esență de vanilie;
  • zahăr pudră pentru decor.

Mod de preparare pas cu pas:

  1. Mai întâi coci dovleacul în cuptorul încins până se înmoaie.
  2. Scoți miezul dovleacului și îl pui într-un castron.
  3. Amesteci dovleacul cu esența de vanilie.
  4. Pregătești aluatul din ingredientele menționate.
  5. Adaugi făina proaspăt cernută pentru a obține un aluat aerat.
  6. Peste aluatul întins în tavă vei pune dovleacul copt și vei întinde pe toată suprafața.
  7. Poți face un grilaj din aluat peste dovleac, pentru un aspect uimitor.
  8. Dai tava la cuptor și coci la 150 de grade până foaia se rumenește puțin și devine crocantă.

Această rețetă de plăcintă cu dovleac fragedă se poate consuma în zilele de post și nu numai. Este foarte consistentă și gustoasă.

Dacă îți place rețeta de plăcintă de dovleac este timpul să achiziționezi ingredientele necesare și să pornești la gătit.

Așadar, când vrei ceva simplu și sănătos pentru tine și familia ta este momentul să alegi plăcintă cu dovleac, mai precis rețeta care ți se pare cea mai gustoasă!

Sursă foto: pexels.com