Vinete umplute

Vinete umplute - rețete simple și hrănitoare pentru toate gusturile

alt text
În anotimpul cald și nu numai, când există pe piață o mulțime de produse proaspete, poți găti o gamă variată de mâncăruri simple și sănătoase. Când te gândești sau te hotărăști la un anumit fel de mâncare este ideal să alegi ingrediente de calitate și să aloci suficient timp pentru reușita garantată. Tehnica de gătit va favoriza și rezultatul final, și timpul alocat gătitului. Dacă dorești să descoperi informații utile despre prepararea unor rețete excelente de vinete umplute, atunci citește acest articol în continuare pentru a afla tot ce te interesează.

Cuprins:

  1. Vinete umplute - rețete simple și rapide de vinete umplute
  2. Vinete umplute la cuptor - rețete practice și sănătoase

1. Vinete umplute - rețete simple și rapide de vinete umplute

Pentru masa de prânz vei avea în vedere atât felul principal, cât și aperitivul. Poți spune că vinetele umplute cu carne reprezintă deja un fel principal, deoarece sunt suficient de consistente. Lângă o vânătă umplută poți pune o garnitură și meniul este gata.
În altă ordine de idei, știm că pătlăgelele vinete sunt înrudite cu pătlăgelele roșii, motiv pentru care acestea se pot combina foarte bine. Altfel spus, vinetele sunt rude cu roșiile și merg așezate pe aceeași farfurie foarte bine.
Vei descoperi în continuare două rețete simple și rapide care-ți lasă „gura apă” atunci când le deguști.

Vinete umplute cu carne tocată
Iată ce ai de pregătit când vrei să încerci această rețetă delicioasă și rapidă!

De ce ingrediente ai nevoie? Iată aici!

Mod de preparare pas cu pas:

  1. Se spală vinetele sub jet de apă.
  2. Se taie partea cu codița și capătul opus.
  3. Se taie pe lung și se scoate miezul cu o linguriță.
  4. Se presară puțină sare pentru a se elimina apa din vinete și a deveni mai moi.
  5. Se călește ceapa în ulei.
  6. Se adaugă morcovul răzuit.
  7. Carnea tocată se pune peste legumele călite și se lasă la foc mic pentru minim 15 minute.
  8. Se adaugă roșiile tăiate cubulețe și se mai lasă la fiert pentru 15 minute.
  9. Se dă la răcit și se adaugă ouăle bătute.
  10. Se pun condimente (cimbru, busuioc, boia iute sau piper măcinat) peste amestecul de carne.
  11. Se umple fiecare jumătate de vânătă și se așează pe hârtie de copt, în tava de cuptor.
  12. Se introduce tava în cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
  13. Se ornează cu verdeață (frunze de pătrunjel).
  14. Se servesc calde sau reci.

Această rețetă de vinete umplute este potrivită pentru o masă de prânz, alături de o garnitură sau simplă

Rețetă de vânătă umplută la cuptor

Această rețetă de vinete umplute nu numai că este simplă, dar îți răsfață într-un mod deosebit papilele gustative datorită combinației de gusturi. De fapt, se introduce la cuptor o parte din ingrediente pentru a se păstra proprietățile nutritive și vitaminele preparatului final.

Ingrediente necesare:

  • 4 vinete medii;
  • o ceapă roșie;
  • o jumătate de sfeclă roșie;
  • o bucată de varză roșie;
  • un borcan de fasole roșie fiartă, de la raionul de conserve de legume;
  • câteva boabe de ienibahar;
  • 100 g afine de la raionul de fructe bio;
  • semințele de la o rodie;
  • boabe de strugure pentru decor;
  • frunze de eucalipt pentru decor.

alt text

Mod de preparare pas cu pas:

  1. Se spală legumele și se scurg.
  2. Vinetele se taie în două, de-a latul de această dată.
  3. Se introduce umplutura din legume (ceapă răzuită, fasole boabe și sfeclă roșie).
  4. Se dă la cuptor pentru circa 30 de minute.
  5. Se scoate din cuptor tava cu vinete și se dă la rece.
  6. Se toacă varza roșie și se adaugă peste vinete.
  7. Se face un amestec din fructe precum salata.
  8. Se adaugă fructele peste vinetele umplute.
  9. Se ornează cu boabe de struguri și frunze de eucalipt.
  10. Se servesc reci, în zilele de post și nu numai.

Așadar, această rețetă de vinete umplute este atât de versatilă, încât o poți adapta în funcție de ingredientele pe care le ai la dispoziție, iar preparatul final va fi mereu unul delicios.

2. Vinete umplute la cuptor - rețete practice și sănătoase

Tehnica gătitului la cuptor este foarte apreciată și rapidă, motiv pentru care vei descoperi două rețete foarte bune care se pregătesc în acest mod.

Vinete umplute, rețetă delicioasă pentru vegani
Această rețetă este ideală pentru un prânz sănătos și rezultatele sunt excelente de fiecare dată.
Ingredientele necesare sunt: 2 vinete medii, două roșii, un ardei gras roșu, două linguri de sos de rosii
și o lingură de fructe deshidratate (coacăze, stafide, curmale) pentru un decor și gust deosebit.
Modul de preparare este simplu și presupune doar câteva etape: tăierea vinetelor longitudinal, umplerea lor cu legumele răzuite și coacerea în cuptorul preîncălzit. Decorarea ține de gustul și dorințele fiecărei persoane care iubește rețetele vegane.

Rețetă de vinete umplute cu carne tocată
alt text

În această rețetă poți înlocui carnea cu ciuperci care reprezintă o sursă excelentă de proteine și minerale esențiale pentru sănătate. Este nevoie de atenție în cazul persoanelor cu deficit de bilă sau cu probleme ale vezicii biliare.

Ingredientele necesare pentru reușita rețetei sunt: 2-3 vinete, 300 g carne tocată sau 300 g ciuperci, o căpățână de usturoi, un ardei gras roșu și unul portocaliu, câteva buchețele de broccoli.

Modul de preparare este foarte simplu: se taie vinetele pe lungime, se scobesc de miezul cu semințe și se umple cu amestecul de carne tocată/ ciuperci tocate mărunt și legume.
Se dau la cuptor pentru circa 45 de minute și se servesc calde sau reci.
Această rețetă de vinete umplute cu carne tocată este foarte consistentă și gustoasă.

În concluzie, dacă stai pe gânduri cu privire la meniul zilei, alege una din rețetele de vinete umplute prezentate și vei primi numai aprecieri pozitive. Poftă bună!

Surse foto: pexels.com, freepik.com