Rețeta Supă sfeclă cu năut

Rețeta Supă sfeclă cu năut

Publicat pe 14.01.2021

Culoare și gust în farfurie! Știați că sfecla roșie este un aliment bogat în vitamine și minerale, excelent de introdus în dieta vegetariană?

Pentru a prepara năutul:
Acesta se amestecă cu mixul de condimente, sarea, uleiul de cocos și cu mierea. Se întinde într-un singur strat pe o foaie de copt. Se coace timp de 25 de minute la 190°C.

Pentru a face supa:
Se adaugă uleiul de cocos într-o oală, la foc mediu. Se adaugă ceapa, usturoiul și ghimbirul. Se ține pe foc timp de 2 minute. Se adaugă sfecla, chimenul și ardeiul și se călesc timp de 3 minute. Se adaugă laptele de cocos, bulionul de legume și mierea. Se lasă să fiarbă timp de 15 minute, iar apoi se amestecă până se omogenizează. Supa se poate servi cu coriandru și năut. Poftă bună!

Cantitate pentru 4 persoane.

Ingrediente pentru năut:
năut - 1 cutie de năut
ulei de cocos - 1 lingura
tandoori masala - 2 linguri
sirop de arțar sau miere - 2 linguri

Pentru supă:
ulei de cocos - 1 lingură
cepe tăiate cubulețe - 2 bucăți
ghimbir tocat - 1 lingură
sfecle curățate și tocate - 6 bucăți
chimen pudră - 1 praf
ardei iute pudră - 1 praf
lapte de cocos - 1 cutie
bulion de legume - 450 ml
sirop de arțar sau miere - 2 linguri